4eDivisie in Groningen, Triathlon Rijssen en Bartje 200

Afgelopen weekend betraden behoorlijk wat leden van onze vereniging de triathlon-arena. Opnieuw weer fraaie prestaties voor onze jonge vereniging, waarbij het derde herenteam de strijd aanging in Groningen.

Pioneer 4eDivisie: heren 3

De mannen van het derde team mochten een eindje naar het Noorden rijden voor hun derde competitiewedstrijd: Groningen om precies te zijn. In de Kardingeplas werd 1500 meter gezwommen om daarna op de fiets en lopend een Olympische Afstand te volbrengen. Brian Morssinkhof was al snelste van het team uit het water op een zesde plek in 22:57. Een minuutje daarachter kwam invalkracht Niels Hollander het water uit, waarvoor dank! Niels vond Brian al snel op de fiets en beiden kwamen samen in de wisselzone aan om aan het lopen te beginnen. Niels liep naar een 31e plek toe, daarachter kwamen Erik Maartens, die een hele steady race kende, en Gerben Heimerink, problemen bij het zwemmen, goed terug. Erik finishte als 38e, Gerben werkte zich na de 87e plek op het zwemmen op naar de 48e aan de finish. Brian kwam uiteindelijk als 65e binnen. Daarmee zijn de heren als 12e geëindigd in het dagklassement. In de tussenstand staat heren 3 nu op de 11e plek, met drie punten achterstand op de nummer 10.

Triathlon Rijssen

Bij de triathlon Rijssen was onze vereniging zeer goed vertegenwoordigd. En dat niet alleen: op iedere afstand stond een clubgenoot van ons op het hoogste treetje!

Het begon met de kwart triathlon, waar eredivisie triatleet Martijn Paalman als tweede uit het water kwam. Op de fiets nam hij afstand met de Duitser Klaus Schlüter, dankzij een snelle wissel en een paar snelle eerste kilometers nam Martijn een voorsprong van 20 seconden om die niet meer af te staan. Door te finishen in 1:44:47 scherpte hij zijn eigen parcoursrecord aan.

Achter Martijn zette Marcel ten Hove een knappe 7e plek neer in 1:52:45. Na het zwemmen en fietsen lag Marcel 11e, maar met een sterke afsluitende run wist hij nog vier posities te winnen. In diezelfde serie bleek Erik Lentfert nog niet hersteld van de inspanningen een week eerder op de halve van Denemarken. Na een trainingsloze week toch nog 1:58:47 op de klok en hij veronderstelde nog even dat hij 3e M40 was, tot in de volgende serie clubgenoot Peter Bakker in de laatste twee looprondes sneller bleek: 1:58:16. Peter werd daarmee 13e overall en 3e M40, Erik 14e en 4e M40.

Een niet geheel fitte Remco Geerdink dacht tijdens het zwemmen al aan opgeven, maar op karakter bereikte hij uiteindelijk toch de eindstreep: 66e overall in 2:19:56 en daarmee 35e M40. Willem Ketting was ook weer van de partij en wist na 2:32:55 de eindstreep bij Zwembad De Koerbelt te bereiken (82e overall, 46e M40). Auke Dijkstra kende problemen tijdens het lopen en besloot uit te stappen.

Snelste vrouw was Sarah-Lynn Reuver. Als eerste uit het water en daarna gaf ze de leiding niet meer uit handen. Met 2:02:37 bleef ze een half minuutje verwijderd van het parcoursrecord van Brigitte Landewé. Maar met de hudige progressie zal die tijd vast verbeterd worden door onze dames 1 atlete, die overall als 22e finishte. Als tweede kwam Anne Oltvoort over de finish, ook van onze dames 1 selectie. Anne toonde zich erg tevreden met haar progressie, in 2:08:26 werd ze ook nog eens 35e overall.

Op de achtste triathlon was er een kop-staart overwinning voor Joost Somsen. De eredivisieatleet was niet alleen als snelste uit het water, maar zette op alle onderdelen de snelste tijd neer. Daarmee was Joost op de achtste afstand oppermachtig. Ook hier sneuvelde het parcoursrecord: Joost raffelde de drie onderdelen af in 52:38. Werner Wessels moest zoals gewoonlijk na het zwemmen het nodige goedmaken, maar ook het zwemonderdeel krijgt hij steeds beter onder de knie. Van een 30e plek werkte hij zich via een vierde fietstijd en vierde looptijd op naar de 5e overallplek in 56:49.  Van de damesselectie mocht ook hier iemand het hoogste treetje beklimmen: Riande van Weezep won de achtste afstand in 1:07:44.

Bartje 200

Onze voorzitter Rudi Jansen deed dit weekend heel wat anders. Geen zwemmen en lopen, maar mountainbiken (of op de cyclocrosser in zijn geval). Rudi ondernam de monstertocht Bartje 200, inderdaad, een tocht over 200 kilometer. Al vrij vlot in de rit verloor Rudi een bidon. Hij wist de tocht echter goed te volbrengen, alleen hielden tien kilometer voor de eindstreep de benen er mee op. Toch een zeer knappe eindtijd van 8:43:29, waarmee hij als 120e van het deelnemersveld binnenkwam. Respect!