Aanvullend vakantietijd-triathlonnieuws: BK Triathlon Eupen; sprint en halve

In Eupen (Be) stond op 5 augustus het BK sprint en BK halve triathlon geagendeerd. Voor Mieke Prins en Marcel ten Hove reden om naar onze zuiderburen af te reizen om in de open serie mee te doen.

Marcel nam deel aan de halve triathlon en deed dit geheel niet onverdienstelijk. Ondanks de keuze voor de tijdritfiets, die achteraf volgens Marcel niet de goede keus bleek te zijn, kwam Marcel tot een fraaie eindtijd van 4:23.59 uur, goed voor een 61e plek overall. Het zwemmen in het stuwmeer ging gepaard met duw- en trekwerk, alle Belgen wilden natuurlijk een goede uitgangspositie hebben na het zwemonderdeel. Met een fietstijd van 2:16.28 uur waarin hij naar eigen zeggen “compleet gebroken” van de fiets kwam vanwege het slechte wegdek, kwam hij tot de 72e fietstijd. Op de afsluitende halve marathon kon hij helaas niet meer in een goed ritme komen, waardoor hij genoegen moest nemen met een tijd van 1:33.41 uur.

Mieke had een dag eerder de sprintafstand voor haar rekening genomen. Mieke pakte een mooie derde plek bij de dames 24+ en werd tevens eerste Nederlandse. Dit deed ze in 8.40 min. – 35.48 min. – 24.14 min., wat haar bracht tot een totaaltijd van 1:12.54 uur.

Saillant detail deze wedstrijd. Oud-TTvW’er Ruben Geys, die dit jaar de overstap naar het Belgische LD pro-team Itzu heeft gemaakt, werd op de halve afstand derde van België.