Joost pakt zilver op NK en succesvol weekend in Luttenberg

De TTvW-ers deden afgelopen weekend weer goed mee op de diverse triathlons. Er waren mooie resultaten te noteren voor iedereen. Kers op de taart was de bronzen medaille van Joost Somsen op het NK sprint triathlon in Rotterdam.

 

NK Sprint 010 Rotterdam

Joost had het NK sprint voor junioren met een grote rode cirkel gemarkeerd. Daar wilde hij graag meedoen om het podium. Zeker na de sterke beurt vorige week op de triple mix bij de opening van het eredivisieseizoen. Hij zwom goed en kwam als 17e uit het water, een half minuutje achter de kop. Dankzij een sterk fietsonderdeel wist Joost als enige de oversteek naar de kopgroep te maken. Daar waren inmiddels wat mensen afgewaaid en Joost liet ook gevaarlijke klant Joey van ’t Verlaat na de wissel achter zich, waardoor hij met de zeven man sterke kopgroep de tweede wissel indook. Op de afsluitende run bleken Niek Heldoorn en Victor Goené over betere benen te beschikken, maar met een goede wissel pakte Joost genoeg marge op Lars van der Knaap en ook de sterk lopende Joey van ’t Verlaat kwam uiteindelijk 11 tellen te kort om onze Joost nog te kunnen bedreigen. Daarmee een bronzen plak voor Joost!

Daarachter deed Pim Bakker ook keurig mee op een 12e plaats. Ons juniorenlid uit Rijssen zwom een half minuutje langzamer dan Joost, maar verloor vooral op het fietsonderdeel. Met een 4e looptijd wist Pim nog zes plekken goed te maken en finishte net buiten de top-10.

 

NK Halve Nieuwkoop

Eredivisie atleet Martijn Paalman verscheen aan de start van het NK halve triathlon in Nieuwkoop. Met een 10e overall zwemtijd was Martijn goed van voren uit het water, op de fiets verloor hij vijf plaatsen. Daarna volgde een zware run, waarin Martijn behoorlijk kapot ging. Maar in de slotfase wist hij zich te herpakken en passeerde knap als 11e overall de finish. Omdat er twee Belgen voor hem zaten betekende dit een 9e plek op het NK. Ons oud-lid Niels Esmeijer, onlangs derde overall op de Ironman 70.3 Mallorca, spaarde zich op de fiets om op het looponderdeel helemaal los te gaan. Van een 20e overall plek na het fietsen (zeven minuten achter Martijn) liep hij de top-10 binnen met de snelste looptijd van de dag: 1:17:36. Dat leverde Niels een zevende plek overall op en in de categorie onder 40 werd hij daarmee 5e.

 

Triathlon Luttenberg

De 4e uitgave van de triathlon Luttenberg leverde voor Werner Wessels een mooie 6e plek op op de kwart triathlon. Werner moest zoals gebruikelijk een inhaalrace doen na het zwemmen (36e), maar met een 7e fietstijd en 3e looptijd werkte Werner zich gestaag op in het deelnemersveld: na het fietsen lag hij 12e en hij finishte dus uiteindelijk als 6e in 2:05:35. Willem Ketting stond ook aan de start in Luttenberg en zette 2:44:27 op de klok. Er waren geen aparte leeftijdsklassementen.

Op de achtste triathlon wist Gerben Heimerink een hele steady race neer te zetten. Als 21e uit het water, een 15e fietstijd en een 15e looptijd leverde hem een 13e plaats overall op in 1:05:34. Robert te Lintelo noteerde 1:14:20 en werd daarmee 43e overall. Een klein minuutje later kwam Remco Geerdink binnen als 51e in 1:15:18.

De dames uit het tweede divisieteam mochten het podium op: Sarah-Lynn Reuver, door de onfortuinlijke val een week eerder in Heerenveen op een “gewone” wegfiets, kaapte de overwinning. Na het fietsen lag ze nog tweede op een minuut achterstand, maar op de afsluitende run toonde ze zich ruimschoots de sterkste. Sarah-Lynn won uiteindelijk met vijf minuten voorsprong op de nummer twee (2:12:21), Mieke Prins moest van wat verder komen. Na het fietsen lag Mieke vijfde, op de eindstreep was de derde plek voor haar in 2:20:10. Teamgenote Janneke Logtenberg draaide eveneens een goede wedstrijd, kwam goed opzetten tijdens het fietsen, wisselde vlak achter Mieke naar het lopen, maar moest daar Mieke weer laten gaan. Toch een knappe vierde plek voor Janneke in 2:21:31.

Op de achtste afstand kwam Kimberley Kranenberg als eerste uit het water. Daarna werd ze ingehaald door wat snelle fietsters, waardoor ze als zesde wisselde, maar op de run pakte ze nog twee plekken terug. Uiteindelijk kwam Kimberley 11 tellen tekort voor het podium. Een van die snelle fietsters was Karen Eshuis, die haar rentree maakte na bijna twee jaar blessureleed. Karen was als 12e uit het water, reed met een 3e fietstijd naar de vierde plek en verloor wat op het lopen, uiteindelijk 8e in 1:12:20. Knappe prestatie in dit sterke deelnemersveld.

 

Resultaten divers

Koen Vossers bereidde zich de afgelopen tijd voor op de marathon in Stockholm. Na een sterke beurt op de halve in Enschede moest het in Zweden gebeuren, maar de temperatuur bleek uiteindelijk de spelbreker. Koen:”Erg mooi glooiend parcours, alleen de omstandigheden (30+ graden, weinig wind en een start om 12:00uur) zorgden ervoor dat het een slijtageslag werd. Uit voorzorg mijn beoogde schema uit het hoofd gezet. Rustig gestart en veel gedronken onderweg. Dit bleek niet voldoende en alsnog door uitdrogingsverschijnselen moeten stoppen na 31km. Alles in de voorbereiding is super gegaan, zelf geen fouten gemaakt en de vorm is goed. Het is jammer maar pech gehad! Absoluut geen teleurstelling!”

En tot slot ging ons nieuwe Belgische teamlid Sanne Swolfs van start op de Haventriathlon in Zeebrugge (sprintafstand). In een sterk deelnemersveld kostte een tactische fout hem uiteindelijk het podium, 4e. Een dag later wist hij dat goed te maken met de winst in een offroad-loopwedstrijd. Sanne heeft daarmee de teleurstelling van zijn DNF bij de Ironman Lanzarote vrij snel achter zich gelaten.

Ook Anne Oltvoort deed een loopwedstrijd die grotendeels offroad was: de Quintesloop in Hengelo (Gld). In 44:45 legde Anne beslag op de 2e plaats.