Start teamcompetities; UT Triathlon, IM 70.3 Mallorca

Dit weekend startte voor Dames 1, Heren 2 en Heren 3 de strijd in de teamcompetities, allemaal bij de UT Triathlon rondom het Universiteitscomplex in Enschede. Verder stonden er een aantal TTvW’ers aan de start bij de individuele serie bij diezelfde UT Triathlon en werd er ver over de grens een halve triathlon afgewerkt.

Teamcompetities

Voor alle teams stond er hetzelfde concept op de planning vandaag. In de ochtendserie word door ieder teamlid een individuele supersprint afgewerkt, waarna alle tijdens van de atleten worden opgeteld voor een totaaltijd in de ochtendserie, die gezamenlijke tijd geeft de tussenstand aan, waarna er in de middag in omgekeerde volgorde (dus de nummer laatst eerst en de nummer één als laatst) wordt gestart voor een teamtriathlon over een 1/8e afstand.

Dames 1

In de 2eDivisie Noord voor dames startten Sarah-Lynn Reuver, Mieke Prins, Anne Oltvoort en Laura van der Neut. Sarah-Lynn zette de snelste tijd van de ochtend neer met 28.24  minuten. Samen met Mieke (29.04), Anne (29.42) en Laura (33.34) was het allemaal voldoende voor de eerste plek in de ochtendserie, met een totaaltijd van 1.27.09 uur, ruim 3 minuten voor de nummer 2 Hellas 3 uit Utrecht. Een zeer mooie uitgangspositie voor de middagserie. Echter gooiden de weergoden roet in het eten. Vanwege het naderende onweer werd besloten de middagserie niet te laten starten. Daarmee is Dames 1 de trotse winnaar van de seizoensopening.

Heren 2

Heren 2 komt, na promotie in 2017, uit in de 3eDivisie Noord. Vandaag startten zij met Marcel ten Hove, Omar Cornelis, Andy de Jong en Richard Huisken. Ook voor de heren werd er eerst een ochtendserie afgewerkt. Daarin werden zij 3e in een totaaltijd van 1.21.10 uur. Daarmee hadden ze een achterstand van 47 seconden op De Boks 2 en 1.12 minuten op Tri4Friends uit Amsterdam. Marcel zetten voor TTvW de snelste tijd neer met 26.23 minuten, Omar (27.04), Andy (27.45) en Richard (28.40) volgden in genoemde volgorde.

In de middagserie is het zaak om tijd in te halen om hoger te eindigen. Dit lukt wel, maar helaas niet voldoende. We werd de 2e tijd van middag neergezet met 1.01.08 uur. Tri4Friends was 32 sec. langzamer en behield daarmee de leiding. DeBoks 2 werd wel ingehaald, daar zij de finish niet wisten te bereiken in de middagserie. Zo kreeg de promotie van vorig seizoen een prima vervolg in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Een keurige 2e plaats.

Heren 3

In 2018 start er nog een team voor TTvW in de teamcompetitie. Heren 3 komt uit in de 4eDivisie Noord. In Enschede startten voor dit team: Gerben Heimerink, Jeroen Jansen, Emiel Huisken en Brian Morssinkhof. In hun eerste wedstrijd van het seizoen werd een keurige 12e plek in de ochtendserie behaald met een eindtijd van 1.28.09 uur. Gerben was de snelste TTvW’er met 28.23 minuten, gevolgd door Jeroen (29.53), Emiel (29.54) en Brian (30.26).

In de middagserie streden de heren uiteraard voor een zo hoog mogelijke positie. Ze wisten wat tijd goed te maken, maar dat deden andere teams ook. Met een 10e middagtijd bleven de mannen steken op een 12e plek. Een uitstekend begin voor Heren 3.

 

UT Triathlon 1/8e individueel

Bij de UT triathlon wordt er ook een individuele serie afgewerkt.

Joost Somsen pakte hier het podium en streed op alle onderdelen vooraan mee. Met de 2e zwemtijd, snelste fietstijd en 2e looptijd wist hij uiteindelijk 2e te worden, achter Devi Wolthuizen. Joost deed 55.54 minuten over zijn triathlon en kwam daarmee 29 seconden tekort voor de winst.

Werner Wessels, sinds kort trainend onder succescoach Lars Karmelk, kwam traditiegetrouw na het zwemonderdeel enorm op stoom. Na een 58e zwemtijd, wist hij de overige onderdelen als 6e en 7e af te werken. Goed voor een totaaltijd van 1.03.18 uur en een 10e plek.

Riande van Weezep werd 7e bij de dames. De dames 1 atlete werkte haar triathlon af in 1.11.45 uur.

Willem Ketting stond ook dit weekend weer aan de start van een wedstrijd. Hij zetten een tijd neer van 1.18.55 uur en werd daarmee 53e bij de heren. Helaas voor Willem was er geen onderverdeling in Age-Groups, daarmee was hij zonder twijfel hoger geëindigd.

 

Iron Man 70.3 Mallorca

Op Mallorca stond Erik Lentfert aan de start van de halve Iron Man. Erik, die dit seizoen een bewuste keuze maakte om minder te trainen en meer tijd met het gezin door te brengen, zwom de 1,9 km. in de Middellandse zee in 30.57 minuten, fietste in 2.38.57 uur de 90 kilometer over het heuvelachtige parcours en liep de afsluitende halve marathon in 1.43.56 uur, over een tevens heuvelachtig parcours. Daarmee werd hij 51e in de M45 categorie.

Oud-TTvW’er Niels Esmeijer eindigde de race op Mallorca als 3e overall. Esmeijer, tegenwoordig wonend in Soest en in 2014 mede verantwoordelijk voor het kampioenschap en de promotie van Heren 1, wist met name door een ijzersterke halve marathon deze zeer knappe prestatie neer te zetten.