Strijd in Bocholt; Eredivisie strijkt neer in Amsterdam; en meer

Bocholt

In Bocholt stonden zoals voorgaande edities weer een aantal TTvW’ers aan de start. De enige wedstrijd waarbij het inschrijven een grotere prestatie is dan de wedstrijd zelf en dat zegt meer over de inschrijving dan over de wedstrijd, want dat laatste is gewoon mooi en zwaar.

Bij onze oosterburen startten Mieke Prins en Peter Bakker aan de start van de Mitteldistanz, oftewel de Halve Triathlon over 2000 meter zwemmen, 90 km. fietsen en 20 km. lopen. Andy de Jong startte op de Olympische Afstand.

Alle drie TTvW’ers mochten na afloop plaatsnemen op het ereschavot en alle drie was dit voor de tweede plaats in hun Agegroup. Peter deed dit in een tijd van 4:28:44 uur, zelfs goed voor een 27e plek overall. Mieke ging met een duidelijk doel naar de Aasee triathlon, sneller dan vorig jaar. Dat is haar ruimschoots gelukt, ze snoepte uiteindelijk ruim 17 minuten van haar vorige tijd af. Zij werd 7e dame overall en 2e in haar Agegroup, zoals gezegd. Daarbij was ze ook nog de eerste Nederlandse en dit alles in een tijd van 5:04:40 uur. Op de OD dus het podium voor Andy, hij testte zijn duurvermogen voor de halve triatlon die voor hem gepland staat in augustus. Ook Andy werd beste Nederlander en finishte zijn race als 9e overall in 2:14:42 uur.

 

Amsterdam Nieuw-West, Eredivisie sprint

In Amsterdam Nieuw-West was de 2e Eredivisie wedstrijd van het seizoen gepland. Op het programma ditmaal een race over de sprintafstand. Martijn Paalman, Joost Somsen, Rudi Jansen en Marvin Beckemper waren de geselecteerde namen, samengesteld door teamcaptain Berto Somsen. Scott Hentzepeter was ook genoteerd, maar moest vanwege een val in de training verstek laten gaan. Bij de “valse” start lagen de TTvW mannen in het midden van de groep. Na 750 meter zwemmen bleek Martijn als eerste te mogen gaan genieten van het bochtige fietsparcours. Na Martijn volgden Joost, Rudi en Marvin bij elkaar. Joost en Rudi vonden elkaar in een fietsgroep, waarvan niet alle atleten hetzelfde wedstrijdbeeld voor ogen hadden. Marvin miste de groep en moest lijdzaam toezien hoe men van hem wegfietste in zijn Eredivisiedebuut. Martijn schaarde zich keurig netjes in de 2e fietsgroep en wist dit uitstekend vast te houden in het looponderdeel. Hij werd 15e. Joost en Rudi kwamen nagenoeg tegelijk van de fiets en Joost was duidelijk de snelste wisselaar. Echter kon hij zijn looptempo niet hoog houden en na zo’n 2 km. haalde Rudi hem in. Rudi finishte zijn race als 39e. Joost had duidelijk niet zijn dag en zag ook Marvin voorbij komen, die ook nog een penalty van 10 seconden moest uitzitten. Marvin eindigde als 60e, Joost werd nummer 61. Voor de één een wedstrijd om gauw te vergeten, voor de ander een race om op verder te bouwen.

Als team werd de 12e plek behaald, goed voor een 12e positie in de tussenstand, waar de nummers 9 t/m 12 dicht bij elkaar zitten met respectievelijk 21, 21, 21 en 22 punten. Next stop; Klazienaveen.

 

Overige uitslagen

Erik Lentfert had zich dit jaar via een loterij voor de prachtige Challenge Denmark Herning. Na een stabiel zwemnummer en dito fietsonderdeel was Erik op weg naar een mooie uitslag. Echter de weergoden hadden ook Herning gevonden met een hogedrukgebied e dat betekende warmte, tot 30oC. Dat hakte erin op de halve marathon. In een eindtijd van 4:55:08 werd Erik 13e in zijn Agegroup en 107e overall.

Sarah-Lynn Reuver stond aan de start van de halve marathon in Zwolle. Zij werd daar eerste dame bij de recreanten in een nieuw PR van 1:27:45 uur.

In Geraardsbergen was tevens een Challenge wedstrijd. Sanne Swolfs, uitkomend voor Heren 1, stond hier aan de start. Na goed zwemonderdeel, waarbij hij als een van de eerste achtervolgers op de nummer 1 uit het water kwam, moest hij bij het fietsen diep gaan om van voren te blijven. Dit kostte hem helaas de kop, met een blessure stapte Sanne na 7 km. lopen uit de wedstrijd.

Robert Schreurs maakte een prachtige MTB tocht samen met Peter Bloemendal van onze sponsor Bike Totaal Bloemendal. 75 km. op de MTB bij het Wielerfestival Montferland MTB marathon met 1300 hoogtemeters, met start en finish in ’s Heerenberg. Daarmee hadden de mannen een verfrissend hersteldrankje wel verdiend.