Teamcompetities Klazienaveen en de halve een dag later

In Klazienaveen stond voor al onze herenteams een sprinttriathlon op het programma.

 

2eDivisie Noord; Heren 2

Voor Heren 2 was de opdracht simpel; in het spoor van promotie blijven. De mannen van teamcaptain Remco Geerdink waren voor de wedstrijd op plek 4 in de tussenstand terug te vinden. Voor hen nog de teams van Triteam Groningen 3, Tri4Friends en Team EBS / Pikeur Makelaars.

We vallen met de deur in huis, want Marcel ten Hove wist de strijd in de 3e Divisie te winnen! Hieronder het verslag namens het team.

 

Zaterdag stonden MarcelOmarRichard en Andy aan de start van de 4e wedstrijd in de 3e Divisie van de Teamcompeties Triathlon. Deze keer mochten de heren zich bewijzen op de Sprint Afstand in Klazienaveen.
Om 16:00 precies viel het startschot en ging het met ruim 80 atleten door het smalle kanaal terug naar het centrum. Het was Richard die als eerste TTvW-er en als 3e uit het water kwam. Marcel en Omar volgden een goede minuut daarachter en Andy volgde als 4e weer een ruime minuut daarachter.
Tijdens het fietsen kon Marcel zich verder naar voren werken en de overige heren probeerden ook een zo goed mogelijke positie voor het looponderdeel te verwerven.
Marcel kon na het fietsen beginnen aan zijn sterkste onderdeel, het hardlopen. Wederom bewees hij dat hij in de 3e Divisie de te kloppen man is en kwam met de snelste looptijd als eerste over de finish. Omar volgde na een zwaar looponderdeel als 2e TTvW-er. Andy wist in de 3e ronde Richard nog te achterhalen en nog een paar plekken te pakken en finishte als 3e man. Richard volgde op een minuutje als 4e man.
Toen de rekenmeesters van de NTB klaar waren, bleek TTvW als 6e in de teamuitslag te zijn geëindigd. Eén puntje meer dan de nummer 5. Doordat directe concurrent Groningen zichzelf geen dienst bewees door als 9e te eindigen, is de 3e plek in de tussenstand een feit. Alle kans op rechtstreekse promotie naar de 2e Divisie dus. De beslissing gaat dus in de laatste wedstrijd op 16 september in Nijmegen vallen. Nu eerst een verdiende korte zomerstop…

 

Edwin Ruumpol, uitkomend voor het concurrerende team van EBS / Pikeur uit Borculo scoorde vandaag goed met een 2e plek voor zijn team. Edwin werd zelf 9e overall.

 

Eredivisie; Heren 1

De dag startte met de wedstrijden in de Eredivisie, waarbij de dames eerst startten en om 14.45 uur de heren.

Met een gevulde zieken- en zwakkenboeg moesten de mannen van Berto Somsen afreizen naar het Drentse land. Martijn Paalman, Joost Somsen, Koen Vossers, Sanne Swolfs en Rudi Jansen moesten vandaag zorgen voor de punten. Om de concurrentie niet direct in de kaart te spelen werd er van te voren gezwegen over de blessure bij Rudi. De tactiek van de dag was om Rudi gelijktijdig met Koen aan het fietsen te laten beginnen, zodat Koen met wat minder kopwerk op de fiets, fris aan het lopen zou kunnen beginnen.

Na een hectische start, Sanne had nog even tijd om stil te liggen en van het uitzicht te genieten, waren het Sanne en Martijn die als eerste aan het fietsen mochten beginnen namens TTvW. Joost en Rudi kwamen ongeveer een minuut later in de laatste groep uit het water. Daarachter waren het eenlingen die de strijd in het kanaal moesten voeren. Koen kwam als 71e uit het water.

Op de fiets vonden Martijn en Sanne elkaar in een grote groep. Joost vond zichzelf terug in de daaropvolgende groep en Rudi en Koen moesten het alleen zien te rooien, strijdend tegen een samenwerkende groep voor hen. Hulp van opgeraapte atleten kregen ze allerminst.

Na 20 km. fietsen zat het werk voor Rudi er op. Koen begon aan zijn inmiddels befaamde inhaalrace. Hij kwam uiteindelijk als 54e over de streep met de 9e looptijd van de dag. Joost werd 50e, Martijn 34e en debutant Sanne kwam zeer netjes in de top 15 als 15e, en dat een week na de IM 70.3 Jönköping.

 

Tussenstand Eredivisie. De mannen van TTvW vinden zichzelf terug op plek 10, één plekje winst dus, doordat De Dolfijn een mindere dag had en 13e werd. De heren van Fitness Occasions / Step One uit Holten, met onder andere oud TTvW atleten Mark en Jessie Muller, hadden een zeer goede dag. Zij werden 6e, door onder meer een zeer sterke Luca Heerdt op plek 3, maar ook een superdag van Jessie met een 27e plek.

 

4eDivisie Noord; Heren 3

De mannen van Heren 3, geleid door Brian Morssinkhof, kwam vandaag voor de 4e keer in actie.

Gerben Heimerink, Jeroen Jansen, Erik Maartens en de captain zelf kwamen in actie. Heren 4 houdt zich keurig netjes staande in de middenmoot van de 4eDivisie, die 26 teams rijk is.

Brian kwam vandaag als eerstre TTvW’er uit het water op de 7e plek, gevolgd door Jeroen als 15e, Gerben als 47e en Erik als 68e (van de 104 atleten!). Op de fiets was het Jeroen die de snelste tijd van de Hof van Twente neerzette. Hij liep verder uit op Gerben, die er vervolgens nog een hele kluif aan had om het gat tijdens het lopen te dichten. Jeroen fietste naar de 19e tijd op zijn Planet X tijdritfiets, Erik zette de 32e fietstijd neer, Gerben 45e en Brian 67e.

Zoals gezegd was het Gerben die tijdens het lopen Jeroen voorbij stak, waardoor hij de snelste TTvW’er van de dag werd in 1.12.16 uur als 33e. Jeroen finishte in zijn kielzog als 34e, op 7 seconden achterstand. Erik liep net als Gerben keurig binnen de 20 minuten en werd 38e in 1.12.50 uur. Brian sloot de TTvW rij af met een 61e plek in 1.15.51 uur.

 

Halve triathlon, een dag later

Een dag na het teamgeweld, was er plaats voor de individuele atleten op verschillende afstanden. Sarah-Lynn Reuver startte op de halve, op haar nieuwe Orbea tijdritfiets.

Voor de zwemstart stapte ze in een stuk metaal in de berm bij het kanaal. Ze startte toch en deed dit alles behalve onverdienstelijk.

Na een 5e zwem- en fietstijd, mocht ze met haar gekwetste voet nog een halve marathon afwerken. Dit ging zeer behoorlijk in een tijd van 1.34.59, goed voor de 2e looptijd. “Wat nou als…” zal misschien wel haar gedachte zijn geweest na de finish. Sarah-Lynn op weg naar het Zwolse hospitaal, maar ze had zich ook mogen melden voor het podium bij de dames. In plaats van de bronzen plak in ontvangst nemen, werd het een tetanusprik. Maar wederom prijs voor de Boerhaarse TTvW-atlete!