apr 05 2018

Triathlonseizoen in aantocht

Steeds meer TTvW’ers zijn in aanloop naar het komende triathlonseizoen op zoek naar wedstrijdritme. Zo stonden de dames van het damesteam in Almere aan de start van de teamtijdrit, zijn een aantal atleten op trainingskamp naar Lanzarote geweest, werd er gekoerst over 174 km. over de kasseien in Vlaanderen, stond Joost Somsen aan de start van de eerste wedstrijd uit het nationale RBR circuit en waren er atleten in Hengelo aan de start van de Halve van Hengelo.

Hieronder een overzicht:

Tijdrit Almere

Het damesteam startte in Almere met Anne Oltvoort, Mieke Prins, Riande van Weezep en Janneke Logtenberg. De dames, die dit seizoen een gooi willen gaan doen naar promotie naar de 1eDivisie, finishten op het 21 km. lange parcours als 7e met een gemiddelde snelheid van 38,3 km. p/u.

 

RBR Series: Hulsbeek

De in Groningen studerende Eredivisieatleet Joost Somsen, kwam in Oldenzaal uit voor het Groningse Triteam Groningen. De NTB hanteert voor de RBR series soepele regels m.b.t. het uitkomen voor een vereniging. Zo mag Joost dus in de RBR series uitkomen voor Groningen en start hij in de Eredivisie Triathlon voor TTvW.

In de eerste wedstrijd van het RBR seizeon werd Joost met zijn team 2e achter Trican Nijmegen, met oa. oud-TTvW’er Thijs Wiggers en oud-nationaal top atleet Dennis Licht in de gelederen. Joost liet  zich goed van voren zien en wist met een 2e fietstijd een 12e eindpositie te realiseren. De snelste individuele tijd ging naar Pim Venderbosch van TC Twente. Thijs Wiggers werd 3e, maar zette de snelste fietstijd van de dag neer.

 

Halve van Hengelo met winst voor Pim Bakker op de 5km.

In Hengelo, bij de halve van Hengelo stonden TTvW-atleten aan de start van verschillende afstanden.

Op de 5 km. wist TTvW’er Pim Bakker de winst naar zich toe te trekken in een tijd van 16.37 minuten.

Robert Schreurs liep de halve marathon in 1.21.00 uur en werd daarmee 13e.

Bij de 15 km. werd Erik Lentfert 13e in 1.01.14 uur. Remco Geerdink finishte in 1.16.13 uur als 82e. Michel van der Heide startte op de 10 km. en eindigde als 11e in 37.14 min. Eredivisie Teamcaptain Berto Somsen eindigde zijn 10 km. in 56.34 min als 112e.

Op de 5 km. stond tevens André Blumink aan de start, hij finishte als 40e in exact 23.00 minuten. Willem Ketting werd 72e in een tijd van 26.21 min. Bertina Kuiper finishte als 27e in haar categorie in 27.31 min.