TTvW prestaties van het afgelopen weekend in vogelvlucht

Het afgelopen weekend kwamen weer diverse leden van onze vereniging in actie. In aanloop naar het nieuwe triathlonseizoen worden de puntjes op de spreekwoordelijke “i” gezet. Daarbij een aantal mooie podiumplekken en PR’s voor onze leden.

In Groningen deed eredivisielid Joost Somsen mee aan de Runnersworld Zwemloop. Na zijn winst begin maart op de cross run-bike-run op het Lageveld kon Joost zijn tweede overwinning van het seizoen bijschrijven. Nu dus met ook zwemmen erbij: de eerste 500 meter zwemmen ging volgens eigen zeggen niet superhard, met een concurrent in de voeten wilde Joost niet al het werk opknappen. Met de gezwommen 6:23 was hij dan ook erg tevreden en daar zit mogelijk nog meer in. Zijn concurrent nam na 400 meter over, daarna misten beiden het teken dat de laatste 50 meter eraan kwam, dus er werd 550 meter gezwommen. De voorsprong op de rest was echter voldoende en Joost kon op de afsluitende 5 kilometer snel de kop pakken en steady doorlopen naar de winst.

 Verder liepen veel leden mee op de jaarlijkse Kastelenloop in Diepenheim. Bij de teams was er winst voor Pim Bakker, die samen met Marco en Mark Muller naar een rappe 1:11:47 liep. Pim was niet de enige die succesvol was in een team, want ook Janneke Logtenberg liep samen met Anne Oltvoort naar een podiumplek bij de dames duo’s. De leden uit het damesteam snelden naar 1:40:43, waarbij Janneke dat een week na haar triomftocht door Rotterdam deed. Teamgenote Kimberley Kranenberg mocht eveneens het podium op: samen met Lianne Runneboom pakte ze in 1:47:25 de derde plek bij de dames duo’s, dus TTvW was goed vertegenwoordigd op het podium.

 Ook individueel werd er goed gescoord: Mieke Prins uit dames 1 waagde zich aan de halve marathon en deed daar 1:50:53 over. Het leverde haar een zevende plek overall bij de dames en de winst in de categorie dames senioren op. Annemarie Kelder werd 9e in de categorie V45 en zette 2:07:28 op de klok.

Jeroen Jansen van het heren 3 team zette een PR neer door 1:45:50 te lopen; daarmee werd hij 6e M35. Remco Geerdink (ook atleet van heren 3 en teamcaptain heren 2) kwam iets later binnen in 1:47:47, wat hem de 13e plek M45 opleverde. In 2:17:20. Een derde atleet uit de heren 3 stal, Nico van Putten, werd 13e M55 in 2:17:20.

 Tot slot nog een prachtige zege voor een dames-1 lid: Sarah Lynn Reuver won de Woldbergtrail in Steenwijk. Met overmacht won ze bij de vrouwen en legde het 15 kilometer lange traject af in 1:02:21.

Nog een nagekomen uitslag van vorige week: daar liep nieuw heren 1 lid Marvin Beckemper uit Nordhorn de Bentheimer Waldlauf. Hij werd derde op de 5 kilometer in 17:37.