mei 25 2017

TTvW weekend in vogelvlucht

3e Univé Oost Hof van Twentetriathlon

Afgelopen weekend stond uiteraard onze eigen 3e Univé Oost Hof van Twente Triathlon op het programma. Opnieuw waren we gezegend met goed weer. En opnieuw waren er vele vrijwilligers die dit evenement tot een groot succes maakten. Een groot compliment aan al die vrijwilligers en de organisatie. Mensen uit de vereniging, maar ook heel velen daarbuiten! Top!

De wedstrijd kende in de eerste 2 edities een TTvW winnaar, met de blessure van Joost stond er dit jaar helaas geen Eredivisieatleet van TTvW aan de start. Marcel ten Hove was de beste TTvW’er en tevens kampioen van de Hof van Twente. Hij werd 8e in totaal, in 57.51 minuten. De winst ging naar Jelle van Lanen uit Elst, in de eerste editie al eens winnaar bij de jeugd. Zijn tijd van 53:15 minuten was voldoende om de zwart-gele brigade van Fitness-Occasions / Step-One achter zich te laten. Deze brigade, o.l.v. Marco Muller werd 2e, 3e, 6e en 7e. Plek 3 was voor broer Mark Muller.

Bij dames ging de winst naar Marije Dankelman, zij pakt daarmee de 3e winst op rij in Markelo, een hattrick. Dit jaar was haar 59.20 minuten voldoende om de beste TTvW’ster op een 2e plek te zetten. Mieke Prins, beste TTvW’ster en daarmee ook winnaar van het Hof van Twentekampioenschap, zette een tijd van 1.03.34 uur op de klokken.

In het Hof van Twentekampioenschap gingen de podiumplekken bij de mannen naar Marcel ten Hove (3e maal achtereen), Erik Maartens en Hilko Pruntel, allen uit Markelo.

Bij de dames ging Mieke Prins (Markelo) er voor de 2e maal met de overwinning vandoor, gevolgd door TTvW teamgenote Kimberley Kranenberg (Goor) en Jorine Klaassen (Markelo)

 

Voor overige uitslagen: http://nl.mylaps.com/evenementen/uitslagen/2017/may/21/markelo/index.html

 

Martijn Paalman 13e op NK Halve in Nieuwkoop

De winnaar van de 2e editie van de Hof van Twente Triathlon moest dit jaar verstek laten gaan vanwege andere verplichtingen. Die verplichting lag in Nieuwkoop te wachten. Het NK halve triathlon. Martijn zwom sterk, fietste bijzonder degelijk en wist eigenlijk de gehele tijd binnen en rond de top 10 te rijden. Echter werd hem de blauwe kaart getoond, waardoor hij na het fietsen een tijdstraf van 5 minuten moest uitzitten. Met een tijd van 4.17.41 uur is Martijn goed op weg in zijn voorbereiding op de Eredivisiewedstrijden en zijn hoofddoel: IronMan Maastricht.

 

Rudi Jansen plaatst zich voor WK age-group Rotterdam

In Heerenveen stond zaterdag 20 mei de CLAFIS ingenieus triathlon op het programma voor Rudi Jansen. De Olympic Distance was tevens ingedeeld als plaatsingsmoment voor het WK Age-groups dat op 17 september 2017 op het programma staat.

Rudi werd deze wedstrijd 4e overall, na een 7e zwemtijd, 4e fietstijd en een 2e looptijd. In een tijd van 1.56.30 uur wist Rudi zich te plaatsen voor het WK later dit jaar.