TTvW’ers in actie Koningsdagweekend

Dit weekend werd er op verschillende locaties getraind en gestreden. Tecklenburg, Campusterrein UT Enschede, DK RBR, Triami sprinttriathlon Deventer.

Triami Sprinttriathlon Deventer

In Deventer stonden meerdere atleten aan de start voor hun seizoen ouverture, voor een enkeling was het inmiddels al de tweede triathlonwedstrijd.

Bij de categorie M16 ging jongeling Pim Bakker met de winst aan de haal in de wedstrijd over 250 meter zwemmen, 10,4 km. fietsen en 2,5 km. hardlopen. Het zwemmen gebeurt in het Borgelerbad, het fietsen op de wielerbaan van de Zwaluwen en het lopen op de atletiekbaan van Daventria. Alles mooi gecentreerd op één overzichtelijke locatie. Pim deed 32.43 minuten over zijn wedstrijd en liet de nummer twee 1.40 minuten achter zich.

Bij de categorie M24 werd Richard Huisken 15e in 33.56 minuten. Emiel kwam 17 seconden later binnen als 18e.

Naast de winst voor Pim, was er in de M40 ook een overwinning voor een TTvW’er bij te schrijven. Erik Lentfert won deze wedstrijd in een tijd van 32.48 minuten en liet daarmee nog een TTvW’er achter zich. Andy de Jong werd 2e in 33.08 minuten. In dezelfde categorie werd Heren 2 teamcaptain Remco Geerdink 14e in een tijd van 37.45 minuten.

Bij de M50 stond Willem Ketting aan de start, hij finishte keurig in de top-10 in een tijd van 41.22 minuten, als 10e.

 

DK RBR

In Alsdorf stond Marvin Beckemper aan de start van het Duits Kampioenschap Duatlon. Marvin, onlangs toegevoegd aan het Eredivisieteam van TTvW, startte in de duatlon die over een afstand van 10-40-5 km ging. De jonge Nordhorner komt uit voor LC Nordhorn en werd 8e in zijn Age-Group in 1.57.46 uur.

 

Trainingsdag competitieteams

De competitieteams hadden allemaal een trainingsdag gepland.

Heren 1 en dames 1 werkten een zwemprogramma af dat gemaakt was door Joost Somsen. De jonge Eredivisieatleet liet de atleten flink werken met een programma dat hij zelf kent vanuit zijn ervaring bij het NTC.

In de middag werd er door beide teams nog een programma op de fiets afgewerkt.

Heren 2 en Heren 3 verenigden zich ook, waarbij Heren 3 het parcours voor de UT triatlon alvast heeft verkend. 13 mei moet het voor hen gaan gebeuren op het campusterrein van de UT in Enschede.

 

Toertocht Tecklenburg

Een kleine afvaardiging van TTvW ging naar Tecklenburg om daar een onder aanvoering van de technische commissie uitgestippelde route te fietsen van 122 kilometer.