TTvW’ers streden weer op vele fronten: AV Goor City Run by night; NK OD + Eredivisie Veenendaal; Rutbeek triathlon 2eDivisie; Triathlon Stroombroek; Triathlon Bathmen; IM 70.3 Zell am See afgelast; Sarah-Lynn loopt PR’s; IM 70.3 Vichy

Zoals je ziet een goed gevuld bericht. We houden het kort en benoemen de prestaties van de TTvW’ers voor zover die bij ons bekend zijn.

 

AV Goor City Run by Night 1 september

De Ronde van Goor kende dit jaar als afsluiter een mooi hardloopevenement. De City Run, by night. En wat heb je nodig in het donker? Juist, licht. Die won dan ook. Dennis Licht, tegenwoordig duatleet, voldeed de dubbele mijl in 9.36 minuten.

Onze eigen Marcel ten Hove werd zeer knap tweede in een misschien nog wel knappere tijd, namelijk 10.19 minuten.

Michel van der Heide werd 6e in 11.04 minuten.

24e: André Blumink in 13.17

26e: Joost Meijers in 13.45

28e: Brian Morssinkhof in 14.06

29e: Nico van Putten in 14.15

Bij de dames was het podium niet voor het eerst in hun triathlonbestaan voor Marcel en Mieke. Samenwonend te Markelo en weer eens samen op het podium. Ook Mieke werd 2e in Goor. Zij deed dit in een tijd van 12.50 minuten. Kimberly Kranenberg werd verdienstelijk 6e in 13.33.

 

NK OD + Eredivisie Veenendaal 25 augustus

NK Veenendaal en tevens 4e wedstrijd in de Eredivisie. Met slechts 2 Nederlanders aan de start. Koen en Joost hadden de twijfelachtige eer. Aangevuld met Sanne, Oliver en Marvin zou er weer gestreden worden voor een top-10 plek, zo was de hoop vooraf.
Martijn zat deze dag in spanning af te wachten op de komst van de 2e mini-Paalman en Rudi moest verstek laten gaan vanwege de verjaardag van hun oudste spruit. Schijnt overigens een gewilde periode te zijn, want ook Koens vrouw is inmiddels in een ver gevorderd stadium van de zwangerschap.
Hoe verliep de wedstrijd? Marvin moest helaas opgeven na een valpartij op de fiets. Joost moest opgeven na het fietsen. Drie finishers over, dat zijn niet de beste berichten. Maar… Met Sanne als 17e en Olli als 21e scoort het wel heel goed en zo werd een DNF netjes gecompenseerd. Koen werd 50e na een vooral sterk fietsonderdeel.
Totaal 9e. Nog steeds 11e in de stand.
Op naar Almere.

Update: Bij Martijn is inmiddels zoon Jesse ter wereld gekomen, een week na de wedstrijd.

 

Rutbeek triathlon 2eDivisie dames 19 augustus

Wat een mooie dag was het vandaag voor de dames bij Recreatiepark Het Rutbeek. Eerst stonden Riande van Weezep en Karen Eshuis aan de start voor de individuele 1/8ste. Karen ging als een speer op de fiets wat zorgde dat ze 2e positie had na het fietsen! Riande wist nog mooie inhaalslag bij het lopen te pakken waardoor Riande 3e overall werd bij de dames (2e in haar agegroup) en Karen 5e overall.

Korte tijd later stonden Anne Oltvoort, Sarah-Lynn Reuver, Mieke Prins en Janneke Logtenberg aan de start voor de OD, 4e competitie wedstrijd van 2eDivisie Noord. Ze hadden een naam hoog te houden, na 3 maal de eerste plaats behaald te hebben.

Waar vrouwen normaal mannen van zich af moeten slaan, moest Sarah-Lynn vandaag vrouwen van d’r afslaan in het water. Dit gaf onrust en maakte helaas het zwemmen moeilijk. Mieke en Anne waren dan ook verbaasd dat ze nog niet een Sarah voorbij zagen fietsen. Tijdens het lopen begonnen ze zich toch zorgen te maken.. maaaar…. Ja hoor daar kwam ze toch weer voorbij!

Jannekes oude blessure kwam weer opzetten, waardoor ze genoodzaakt was uit te stappen na 1 ronde lopen. De andere dames waren ondertussen alles aan het geven om de dagwinst te behalen. Wat kunnen die meiden sprinten, respect! Tot de laatste seconde bleef het spannend tussen Tri-team Groningen en TTvW, maar toen Mieke achter Sarah-lynn en Anne over de finish kwam was de euforie groot, wederom de winst behaald!

Er was weer veel support. Zo mooi om te zien en het geeft de dames net even het extra stukje energie om door te knallen! Bedankt!

Onze volgende en laatste competitiewedstrijd is 16 september in Nijmegen! Kom je de dames ook aanmoedigen. Nog één keer winst pakken en onze dames zullen een superpromotie maken. Dat wil zeggen dat ze van de 2eDivisie naar de Eredivisie zullen gaan, omdat ze alle wedstrijden hebben gewonnen. Dat moet uiteraard eerst nog gebeuren. Be there!

Natuurlijk bedanken de dames ook hun sponsoren, Benro Wensink Mercedes-BenzAthletesportsworld.com ROSIIR

Rutbeek individueel

Jeroen Jansen startte in de Enschedese recreatieplas op de kwart triathlon en volbracht deze in een zeer nette 2:12.36 uur, goed voor een 31e plek.

Erik Maartens moest helaas de strijd staken.

 

Robert te Lintelo startte op de 1/8e triathlon en deed dit in 1:12.02 uur, goed voor de 48e plek.

 

Triathlon Stroombroek 2 september

Tot op het moment van schrijven zijn de uitslagen op de site van de wedstrijd niet bekend. Maar… Onze man ter plekke wist te vertellen dat Joost Somsen er op de 1/8e met de winst vandoor ging. Op de 1/4e triathlon werd Koen Vossers 2e en was ook Werner Wessels voorin te vinden.

Wanneer er op korte termijn toch meer bekend wordt, wordt dit aangevuld.

 

Triathlon Bathmen 25 augustus

Op de dag van het Dorpsfeest Markelo, stonden er toch Markeloërs in Bathmen aan de start.

Mieke Prins wist de winst naar zich toe te slepen in een onderling duel met teamgenoot Riande van Weezep. Mieke finishte haar 1/8e triathlon in 1:05.39 uur en Riande werd 2e in 1:07.13 uur.

Nicolette Spiering werd 12e in 1:18.57 uur.

Bij de mannen 1/8e triathlon werd Robert te Lintelo 24e in 1:12.52 uur. Op de 30e plek vonden we Nico van Putten terug in 1:13.54 uur.

 

IM 70.3 Zell am See 26 augustus

Hier kunnen we kort over zijn. Edwin Ruumpol en Anne Oltvoort zouden starten, echter gooiden de weergoden roet in het debuut op de halve afstand voor Anne. De wedstrijd werd afgelast wegens sneeuw. Anne gaat op 7 september op herhaling op de halve van Vroomshoop.

 

Sarah-Lynn loopt PR’s

Sarah-Lynn reeg in de afgelopen periode nog wat snelle tijden aan haar toch al indrukwekkende uitslagenlijst.

Op de 4 mijl van Staphorst (22 augustus) liep de dames 1 atlete naar een 2e plek, met een gemiddelde snelheid van 3.42 min. p/km.

Op 1 september liep ze op de halve marathon van Dalfsen, die ze als training voor de Amsterdam Marathon gebruikt, naar een PR in 1:25.27 uur, wederom goed voor zilver.

 

IM 70.3 Vichy 26 augustus

Annedien Enter startte in Vichy op de halve Iron Man afstand en werd hier 40e in haar Age Group in 6:20.41 uur.

 

Andy de Jong startte in dezelfde wedstrijd en maakte daar onderstaand verslag van.

 

Afgelopen najaar had ik besloten om mij aan een halve triathlon te wagen. Dat moest gebeuren in Vichy (Fr) en wel bij de Ironman 70.3. Na een periode van er naar toe werken was het eindelijk zover. Het was vroeg dag. Om 4:00 op om op tijd in Vichy te zijn. Nu zou je een lekker temperatuurtje en een zonnetje verwachten rond deze tijd in Frankrijk. Helaas was de waarheid grauw en een graadje of 13 bij de start. Gelukkig was het water dusdanig afgekoeld dat er met een wetsuit (jeeej!) gezwommen mocht worden. Dus die maar op tijd aangedaan, dan kon ik mooi warm blijven.
De zwemstart was een ‘rolling start’, dwz elke 7 seconden mochten er 6 atleten tegelijk starten. Om 7:00 gingen de eerste agegroupers van start en rond 7:15 was ik aan de beurt. Het zwemmen ging gelijk al lekker. Ik had een mooi tempo en ik was zowaar mensen aan het inhalen. Het zwemwater was soort van stuwmeer in de stad wat normaal een roeibaan is. Er lagen veel kleine boeien tussen de grote, dus dat was mooi oriënteren. Ik had wel het gevoel dat het iets verder was dan de 1900 meter. Achteraf gaf de Garmin aan dat het +/- 2100 meter was. Maar goed na ruin 37 minuten kwam ik weer aan wal en kon ik de eerste wissel in.
Na mijn tijd voor de wissel genomen te hebben, kon ik aan het fietsen beginnen. Het parcours ging over een Frans vlakke route. Dat betekent dus een glooiend parcour afgewisseld met pittig klimmetjes. Het tempo was mooi en ik kon dat voorgenomen tempo goed volhouden. De jury was om mij heen kwistig net het uit delen van penalties voor stayeren. Gelukkig bleef mij dit bespaard. Na ongeveer 65 km ging het met een pittige klim een bos in. Daarna glooide het nog ff door. Eenmaal het bos uit ging het met een mooi tempo met wat afdalinkjes met hier en daar matig asfalt richting Vichy en de tweede wissel. Na 2 uur en 34 minuten over de 90 km kwam ik daar aan.
Ook voor de tweede wissel nam ik de tijd. Na een kleine sanitaire stop kon ik aan de afsluitende halve marathon beginnen. Ik voelde mij nog opvallend fris. Ik merkte dat ik te hard begon en ik heb ook gelijk snelheid terug genomen. Her parcours ging langs het water een door een aantal parken. Het was verder licht glooiend en daar waar je een brug op moest, was er een kort pittig klimmetje. De eerste ronde van 10.5 km kwam ik door in 43 mjnuten en tot mijn grote verrassing stonden ook mijn ouder aan het parcours. Dat deed.mij echt goed. De tweede ronde werd op een gegeven moment wel zwaar. Ik kon het tempo wel volhouden maar echt makkelijk ging het niet meer. Het werd dus echt aftellen en afzien. Na een tweede ronde van ruim 45 minuten liep ik voor de tweede keer het stadion in om te finishen. Met een looptijd van 1:30:47 (17e looptijd in mijn agegroup) en een totaal tijd van 4:52:40 over de Ironman 70.3 kwam ik over de meet. Deze was goed voor een 29e plek in mijn agegroup (268e overall, van ruim 1.800 deelnemers). En volgens mij eervol eerste NL-er in mijn agegroup.

Dit was echt heel gaaf om te doen en mee te maken. Echt een mooi parcours en evenement met sterk en internationaal deelnemersveld en niet te vergeten goede en toegewijde vrijwilligers.
Ik ben echt superblij met het resultaat en dat ik van A tot Z mijn plan heb kunnen volgen en heb kunnen waarmaken. En ja, ik heb er zeker weten van genoten!

Om Mart Smeets aan te halen: “Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen” -> I am an Ironman! Nou ja een halve dan, maar toch

 

Boeskoolloop Oldenzaal 26 augustus

Arné Oplaat deed dit weekend de Boeskool aan en liep er de 5 km. in 20.57 minuten.