Vakantietijd; EK Sprint Glasgow, support in Maastricht, TTvW Proloog en zwemloop, Leiderdorp, Lemelerveld

De vakantietijd is aangebroken, een tijd van weinig wedstrijden en de tijd waarin menigeen op vakantie gaat en stukjes schrijven er daarom bij in kan schieten. Gelukkig is er niet al te veel inhaalwerk en hebben we weinig berichten langs zien komen van wedstrijden in verre buitenlanden van TTvW’ers.

 

EK Glasgow

De officiële Europese Kampioenschappen vinden in deze tijd plaats in Glasgow (en inderdaad Berlijn voor de atleten). Die Europese Kampioenschappen zijn ook het podium voor de internationale top-triatleten en alle Europese Age-Groupers. Namens Nederland kwamen “onze” Kimberley Kranenberg en Werner Wessels in actie.

Bij de dames 20-24 kwam Kimberley in actie. Zij zwom de 750 meter in 11.29 minuten en vond zichzelf daarmee terug op de 38e plek overall! Het fietsen voltooide de dames-1 atlete in 43.12 minuten, waarna ze het afsluitende looponderdeel in 25.05 minuten completeerde. Totaaltijd 1.24.32 uur, goed voor een 25e plek in haar Age-Group en beste Nederlandse.

Bij de mannen 30-34 startte Werner Wessels. Na enige pech in de aanloop naar dit evenement (koffer kwijt en een lekke band), mocht Werner dan toch beginnen aan zijn Europese Kampioenschappen. Hij mocht na 14.38 minuten het water verlaten en de fiets opspringen. Het fietsen verliep voorspoedig in 34.39 minuten, waarna hij aan zijn sterkste onderdeel mocht beginnen; het lopen. In 18.35 minuten, goed voor de 55e looptijd overall, passeerde hij de finish in een totaaltijd van 1.11.39 uur. Ook Werner werd hiermee 25e in zijn Age-Group tevens ook beste Nederlander.

 

Support in Maastricht

Naast hele goede triatleten beschikken wij binnen de vereniging ook over hele goede supporters. Naar ons weten stond er geen TTvW’er aan de start van de Iron Man in Maastricht, maar was het supportersduo Annette Lentelink en Rianne Brummelman wel de hele dag actief in de Limburgse hoofdstad. Ook dat is een hele topprestatie.

 

TTvW proloog en zwemloop

Onder leiding van de technische commissie zijn we dit jaar gestart met een drietal kleinschalige wedstrijdjes, naast de Hof van Twente Triathlon.
De eerste wedstrijd was de proloog op 26 juli, gevolgd door de zwemloop op 6 augustus.

De proloog werd afgewerkt op een “circuit” van ruim 7 km. over de Holtdijk, Plasdijk en de Klemmerweg, met start/finish op de splitsing Holtdijk/Warmelo’sweg. Bij de dames ging de winst naar Karen Eshuis, zilver was voor Riande van Weezep en het brons ging naar Anne Oltvoort. Bij de heren was het goud voor onze voorzitter Rudi Jansen, hij liet Maarten Mollink (ARGO) en Edwin Ruumpol achter zich. De TC had nog voor een formule gezorgd waarmee het mogelijk was om niet persé de snelste fietser als winnaar te mogen eren. Van te voren mocht iedere atleet een schatting van de eigen eindtijd doen. Die schatting i.c.m. de eindtijd gaf de einduitslag.

Tijdens de zwemloop, die werd afgerond in en rond recreatieplas het Grasbroek in Bornerbroek, had de TC ook een kleine formule bedacht, om alle leden iets meer kansen op een hogere notering te bieden. De snelste wisseltijd zou als tussenuitslag meegenomen worden in de einduitslag, zo zou het dus kunnen zijn dat niet de snelste finisher er met de winst van door ging.

De einduitslag was als volgt. Bij de dames won Anne Oltvoort voor Riande van Weezep. Bij de heren won Joost Somsen voor Richard Huisken en Edwin Ruumpol. Bij de heren 50+ won Nico van Putten.

Nog 1 wedstrijd te gaan in deze minicompetitie; de RBR op 16 augustus.

 

Triathlon Leiderdorp

In Leiderdorp stond Richard Huisken aan de start van zijn tweede OD triathlon. Richard kwam in het open water als eerste uit het water in 22.05 minuten. Na een goede wissel begon hij aan het fietsen. De 40 kilometer volbracht hij in 1:07.03 uur. Tijdens het fietsen heeft Richard een aantal plaatsen moeten inleveren. Zijn zwaarste onderdeel was yet to come, het lopen. In 50.50 minuten volbracht hij zijn 10 km. Goed voor een eindtijd van 2:22.56 uur, waarmee hij 13e overall werd.

 

Triathlon Lemelerveld

Tijdens het jaarlijkse Sukerbietenfeest in Lemelerveld wordt er ook een 1/8e triathlon afgewerkt. Dit jaar stonden namens TTvW drie atleten aan de start.

Sarah-Lynn Reuver zette haar zegereeks van dit jaar voort door bij de dames de winst te pakken. Zij werd met haar tijd zelfs 9e overall. De dames 1 atlete deed dit in 1:04.33 uur (8.28-32.20-22.33).

Arné Oplaat deed sinds lange tijd ook weer mee aan een triathlon en niet onverdienstelijk. Ons Diepenheimse lid eindigde als 73e in een tijd van 1:18.04 uur (10.25-36.48-28.36).

Janneke Logtenberg moest de wedstrijd helaas vroegtijdig beëindigen, zij stapte uit de wedstrijd na het fietsonderdeel. Ze had het zwemonderdeel intussen in 10.21 min. afgelegd en deed 33.27 minuten over het fietsparcours.