jun 29 2017

Wedstrijdverslag teamwedstrijd Heren 2 Zeewolde Endurance OD

Op zaterdag 24 juni stond voor de mannen van TTvW Heren 2 de tweede wedstrijd in de 4e Divisie op het programma. Deze wedstrijd was een triathlon over de Olympische Afstand in Zeewolde. Na een 9e plek in Arnhem waren de heren gebrand op een beter resultaat, dus de motivatie was hoog. Marcel ten Hove, Michel Huisken, Emiel Huisken en Andy de Jong waren door Coach Remco Geerdink aangewezen om de eer van TTvW hoog te houden.

Om 10:15 viel het “startschot” en de heren waren vertrokken. Het¬†zwemonderdeel vond plaats in de plaatselijke haven en betrof 2 ronden rondom een eilandje en door een grachtje. Het was Emiel Huisken die als derde (!) in het veld uit het water kwam. Door de regen van die ochtend waren de wegen nat en glad en ook de wind was een behoorlijke factor tijdens het fietsonderdeel. Met de wind in de rug liepen de snelheden op tot ver boven de 50 km/h, maar met de wind fors tegen waren de snelheden aanzienlijk lager. Emiel kwam als eerste van de mannen aan bij de tweede wissel en kon dus aan het looponderdeel beginnen, waar bij triathlon vaak de beslissingen vallen. Het looponderdeel bestond uit 4 ronden van 2,5 km vanuit het centrum langs een strandje en weer terug. Dit werd door Marcel ten Hove als snelste van het veld .

De resultaten van de heren bij elkaar opgeteld waren goed voor een 4e plek in de teamuitslag, maar slechts 3 wedstrijdpunten scheidden de heren van een podiumplek. Door dit resultaat klimt TTvW naar een 6e plek in de competitie.

Uitslagen:
6. Marcel ten Hove – 2:10:02
10. Michel Huisken – 2:16:00
19. Andy de Jong – 2:20:21
34. Emiel Huisken – 2:24:50