Weekend overzicht 7-8 juli; Triathlon Hardenberg, Ronde van Markelo, Triathlon Utrecht teamcompetitie, Ronde van Enter, IM 70.3 Jönköping

Het was ons het weekendje weer. Afwachten op berichten van TTvW’ers die dit weekend weer ergens aan de start stonden. In redelijk chronologische volgorde brengen we u op de hoogte.

 

Ronde van Markelo

Tijdens de jaarlijkse wielerwedstrijd door het centrum van Markelo, was er dit jaar wederom ruimte voor de wielrenners zonder KNWU licentie in de strijd om de Mölnborrel bokaal. Een wedstrijd over zo’n 15 kilometer, die volgens kenners als lastig wordt beschouwd, vanwege de vele bochten en het kleine eindje dat toch de Markeloseberg op voert.

O.a. Marcel ten Hove, Auke Dijkstra, Mieke Prins, Robert Schreurs en Rudi Jansen stonden aan de start.

Rudi Jansen ging er uiteindelijk met de winst van door, naar een eindsprint tussen 3 man. Hilco Vedders werd 2e en Mark Stokreef mocht plaatsnemen op de laagste trede van het ereschavot. Bij de dames ging de winst tevens naar een TTvW’er, namelijk Mieke Prins. Over haar verderop nog meer nieuws.

 

Triathlon Hardenberg

In Hardenberg was de derde editie van de Dion Triathlon Hardenberg. Het zwemonderdeel wordt afgewerkt in de Vecht, dit jaar tot teleurstelling van enkele deelnemers zonder wetsuit.

Op de 1/8e triathlon pakte Werner Wessels met een derde plek zijn zoveelste prijs van dit jaar. Met een afsluitende run in 3.33 min. per km. legde hij de basis voor dit resultaat. 3e bij de Heren16+, 5e overall. Hij deed dit in 1.06.01 uur. Werner prepareert zicht de komende weken op het EK in Glasgow en de halve triathlon van Almere in september.

 

Ook Erik Lentfert pakte het brons, hij deed dat op de 1/4e triathlon bij de Heren40+. Erik legde met een sterk fietsonderdeel de basis voor het podium. Hij finishte in 2.08.42 uur als 10e overall. Zelf vond hij dat het moeizaam liep, mede ook door de harde wind en de wedstrijd van een week eerder nog in de benen.

 

Didam; halve en OD triathlon

In Didam stond Martijn Paalman aan de start van de halve triathlon. Na een 2e plek in 2017, hoopte hij op minimaal evenaring van die prestatie. De lat lag hoog!

Na een zwemonderdeel dat qua positie volgens plan verliep, maar qua snelheid niet geheel, moest Martijn op de fiets toezien op het feit dat hij aan het einde werd ingehaald door “een groepje”. Helaas moest het tempo na 5 km. lopen naar beneden worden bijgesteld, waardoor hij terrein verloor. Na 15 km. herpakte hij zich nog licht, maar onvoldoende om nog weer plekken goed te maken. Zijn 6e plek in 3.48.59 uur viel hem wat tegen.

 

Peter Bakker startte tevens op deze afstand. Hij strijd in de categorie M50 en pakte hier de 3e plek. Hij deed dit in een tijd van 4.06.12 uur.

 

Op de OD startte Koen Vossers. De Hengelose atleet kwam met een achterstand van 2 minuten op latere winnaar Guido Gosselink uit het water. Op de fiets moest hij 2,5 minuut prijsgeven, maar daarna liep de achterstand van Koen snel terug. Uiteindelijk kwam hij, nadat hij de snelste looptijd van 35.07 minuten, 48 seconden tekort om te winnen. Koen finishte 2e in 2.05.20 uur. Overigens wel genoeg voor de winst bij de M18, daar Guido bij de M40 uitkomt.

Ronde van Enter

Tijdens de ronde van Enter werd er ook een loopwedstrijd afgewerkt. Arné Oplaat trok daar voor het eerst sinds ongeveer een jaar zijn wedstrijdschoenen weer aan. Hij liep een wedstrijd over 5 kilometer in 21.50 minuten.

 

Teamcompetitie 2eDivisie Noord Utrecht: dames winnen!

Op deze zonovergoten dag reisden we af naar Utrecht, waar een sprint op de agenda stond. Aan de start vandaag Riande, Kimberley, Sarah-Lynn en Mieke onder toeziend oog van onze coach Annedien.
Om 13.15 was het tijd om van start te gaan met 750 meter zwemmen, omdat het water lekker opgewarmd was werd het een non-wetsuit swim. Als een speer ging Kimberley door het water. Erg knap want de terugweg met zwemmen was het navigeren zeer lastig met de volle zon tegen. Met de 2e zwemtijd van het veld kon ze aan het fietsen beginnen. Daarachter gevolgd door Mieke en Sarah-Lynn die in een mooi groepje zwommen, als 14e en 20e uit het water. Daarachter gevolgd door Riande. Eenmaal op de fiets kwam Sarah-Lynn snoei hard Mieke voorbij, al snel schoof ze op naar de eerste plek. En Mieke schoof mooi op naar de 3e plek. Riande knalde ook met fietsen flink vooruit, van de 28e zwemtijd naar de 14e plek op de fiets.
Sarah-Lynn had inmiddels al een flinke voorsprong opgebouwd en kon met overmacht vandaag de individuele winst pakken. Daarachter deed Mieke nog een poging om de nummer 2 van de wedstrijd bij het lopen in te halen, dit is helaas niet gelukt. Uiteindelijk ook nog kort voor de finish de strijd verloren om de 3e plek. Dit resulteerde in een geweldige actie foto, lijkt erg op de actiefoto van Karen Eshuis 2 jaar geleden in Zeewolde. Alleen won zij echter wel de eindsprint.
Kimberley en Riande liepen op het loopparcours mooi bij elkaar.

Uiteindelijk weer een geweldige dag voor ons team, want we gingen er weer met de winst vandoor.
1e Sarah-Lynn
4e Mieke
9e Riande
10e Kimberley.
Super trots dat alle dames in de top 10 zijn geëindigd.

Dit allen was ons niet gelukt zonder de steun van onze coach en door de technische ondersteuning van Marcel en Brian.

 

IM 70.3 Jönköping Zweden

In Zweden stond Heren 1 atleet Sanne Swolfs aan de start van de halve Iron Man.

De top-10 was net te hoog gegrepen voor de atleet uit Knokke-Heist. Hij kwam als 14e op de fiets. Met een goed gevoel begon hij aan het lopen, maar ook andere atleten brachten datzelfde goede gevoel mee naar het afsluitende onderdeel. De warmte deed ook geen wonderen in het laatste deel van de strijd. Sanne moest daarom genoegen nemen met plek 11. De volgende wedstrijd zal voor Sanne zijn debuut in de Eredivisie worden, de sprint afstand in Klazienaveen op 14 juli as.

 

5 juli Triathlon Gorges de l’Ardeche; Anne en Edwin

Tot slot bereikte ons nog een uitslag die al eerder in juli was neergezet. Anne Oltvoort en Edwin Ruumpol reisden af naar de Ardeche voor een OD triathlon. Edwin werd 14e in 2.27.44 uur. Anne eindigde als 5e in 2.39.47 uur.