Cross Run Bike Run Wierden

Zondag 8 maart stond de Cross Run Bike Run te Wierden op de kalender.
Hier stonden 3 man aan de start namens TTvW heren 2, tw.: Erik Maartens, Brian Morssinkhof en Jeroen Jansen
Deze wedstrijd wordt gestreden op het strand en de bossen van het Lageveld te Wierden en bestond uit 5 km. lopen / 20 km. mountainbiken / 2,5 km. lopen.

Om 12:00 uur klonk het startsignaal en mocht het deelnemersveld het parcours en het maartse weer trotseren.

Erik kon gelijk mooi mee in de subtop en kwam na 5 km. lopen door rond de 8e plek. Tijdens het fietsen moest hij helaas enkele concurrenten aan zich voorbij laten gaan, waarna hij het 2e looponderdeel steady heeft uitgelopen. Uiteindelijk is Erik als 18e gefinisht in een tijd van 1:19:44.

Brian ging ook lekker van start in zijn 1e looponderdeel en kon mooi meekomen voorin de middenmoot. Het fietsen ging ook stabiel, al had hij het af en toe zwaar met de best pittige tegenwind. Wel moest hij enkele plekken toegeven in het sterk bezette deelnemersveld. Tijdens het 2e looponderdeel had hij veel moeite om iets van zijn tempo uit het eerste onderdeel terug te vinden. Brian is uiteindelijk als 41e gefinisht in een tijd van 1:32:20.

Jeroen ging iets rustiger, in het kielzog van Brian, van start om vervolgens langzaam het tempo op te bouwen. Het 1e looponderdeel bevond hij zich nog achterin de middenmoot. Eenmaal op de fiets begon de diesel lekker te draaien en wist hij een aantal concurrenten te verslaan. De wind en technische singletracks bevielen hem deze dag wel. Het 2e looponderdeel ging ook lekker, weinig verval ten opzichte van het 1e looponderdeel, dus zat het met de conditie wel goed. Jeroen is uiteindelijk als 34e gefinisht in een tijd van 1:29:53.