Teamcompetities ronde 2

Afgelopen weekend stond in Almere voor al onze teams de 2e competitiewedstrijd op de minimaal gevulde planning.

Martijn, Nico en Gerben

Op zaterdag was het volle bak op de Almeerder dijk in Almere Duin met een volledig programma 4eDivisie, 3eDivisie en 2eDivisie. Op zondag mochten de hogere divisie teams ook afreizen naar de windrijke polder om daar te strijden voor eer en glorie.

Dames 1

Anne, Laura, Riande en Mieke

Voor de dames was het dan wel de 2e wedstrijd, maar vanwege hun afzegging voor de eerste wedstrijd in Rotterdam was het feitelijk pas de 1e wedstrijd. Op 10 juli meldden onze dames over de afzegging het volgende: “Na de aankondiging van nieuwe maatregelen en de huidige situatie hebben we besloten om geen risico’s op te zoeken”.

Dan voor de 2e wedstrijd naar Almere. Daar traden ze aan voor een teamwedstrijd. Een individuele kwalificatie (175m. – 5km. – 1,5km.) in de ochtend, gevolgd door een teamsprint (750m. – 20km. – 4,5km.) in de middag.

Anne 15e in ochtendserie

In de ochtend was Anne de snelste Wensink-Benro/TTvW’er met een 15 plek in 19.34 minuten. Mieke werd 35e, Riande 46e en Laura 50e. Al met al goed voor een 10e plek.

Riande op de fiets

In de middagserie konden de dames gebruik maken van elkaars kwaliteiten, waardoor Laura de kar kon trekken tijdens het zwemmen. Na 16.06 minuten zetten de dames voet aan wal om richting de fietsen te rennen. Op de fiets waren het met name Mieke en Anne die het kopwerk deden. Riande moest fris blijven voor het lopen en Laura was inmiddels helaas afgehaakt, haar taak zat er op. Na 32.10 minuten fietsen maakten de 3 overgebleven dames zich op voor de afsluitende run over 4,5 kilometer. In die run pakten ze nog een team terug, waardoor na 21.06 minuten lopen en ene totaaltijd van 1:13.03 de 9e plek werd bemachtigd. Een 10e plek in de ochtend en een 9e plek in de middag was goed voor de 10e plek in de daguitslag.

De dames staan momenteel 12e in de tussenstand, maar hebben slechts 1 puntje achter op nummer 11 Aquapoldro. Op 5 september sluiten de dames het seizoen af met de 3e en laatste wedstrijd, een teamrelay in Eindhoven.

Heren 1

Op zaterdag toog heren 1 achter heren 2 aan naar Almere Duin. Heren 1, leidend in de tussenstand na de overwinning in Klazienaveen in de eerste wedstrijd, moest ietwat gehavend starten. Rudi, Ingmar en Andy moesten om verschillende redenen verstek laten gaan. Om die reden was van de opstelling in de eerste wedstrijd slechts Marcel de overgeblevene. Daarentegen was er het debuut voor André voor TTvW en juichte iedereen voor de terugkeer van Omar. Abel, in voorgaand jaargang al uitkomend voor het team voegde zich op het laatst bij het team om de 4e startplek te vullen.

André raast voorbij op de dijk

De wedstrijd ging over de sprintafstand en na 750 meter zwemmen vond André zichzelf terug in de kop van de wedstrijd, hij kwam als 4e uit het water in 11.13 minuten. Achter hem volgden Marcel en Omar vlak achter elkaar als 45e en 46e en sloot Abel de VanD Tweewielers / TTvW trein als 73e. Fietsend verloor André wat plekken en na een chaotische wissel van zijn kant kon hij met zijn loopbenen toch nog een 12e plek vaststellen. Marcel zweefde beter over het winderige fietsparcours, hij was deze dag goed voor een 21e fietstijd in net 1 seconde meer dan een half uur. En waar André al loopbenen had, werd hij toch voorbij geraasd door Marcel die zijn triathlon afstloot met een 4e looptijd. Omar knokte zich in hopelijk zijn 2e triathloncarrière naar een verdienstelijke 66e plek. Abel sloot de Hof van Twentse rij met een 76e plek na een 76e fietstijd en 67e looptijd.

Marcel flitst voorbij op de dijk

In de eindstand eindigde Heren 1 op 87 punten, exact evenveel als De Dolfijn 3 en Woest Sport. En nu waren we nog blijer dat Abel zich op het laatste moment bij het team voegde, want bij een gelijke stand telt de 4e finisher als doorslag voor de eindrangschikking. Heer 4 van De Dolfijn werd 49, zij werden 7e. Omdat Woest geen 4e atleet had, eindigden zij op basis van de reglementen als 88e (laatste) en was Abel dus beter.

Omar in de achtervolging

In de tussenstand bezet Heren 1 de 3e plek, met 9 punten. Tri4Friends heeft er ook 9 en Utrechtse Heuvelrug hijgt in de nek met 10 punten. Op naar de laatste wedstrijd in Enschede op het UT terrein, waar een team time trials staat gepland op 26 september.

Abel strijdt richting de finish

Heren 2

Heren 2 startte zaterdagochtend als eerste van de TTvW teams. Zij moesten het dus op het laatste moment zonder Abel stellen en om vooral vakantieredenen waren andere krachten niet beschikbaar. Gerben, Martijn en Nico moesten daarom met 3 man starten voor hun 2e wedstrijd van het seizoen; een sprint triathlon.

Wisselen

De eerste wedstrijd in Klazienaveen werd met een plek in de middenmoot van de 4eDivisie Noord als 13e afgerond. Vandaag was de opdracht in ieder geval helder: iedereen moest de finish halen om punten te verzamelen.

In de drukte van de strandstart werd er gezwommen in “een wasmachine” zoals Martijn dit omschreef. Diezelfde Martijn was vervolgens wel de eerste TTvW’er die het strand weer bereikte. Als 44e zette hij zichzelf op de fiets. Na hem volgden Nico als 55e en Gerben daarachter als 76e. Fietsend op het heen-en-weer-parcours haalde Martijn nog een tiental atleten in en met een 33e fietstijd begon hij aan zijn run. Gerben heeft Nico ingehaald op de fiets en mocht met een 55e fietstijd aan zijn afsluitende looponderdeel beginnen. Nico sloot het fietsdeel als 80e af en mocht daarna ook aan zijn waarschijnlijk toch wel favoriete onderdeel beginnen. Gerben had de loopbenen met een maakte weer wat plekken goed en met een 51e looptijd kon hij zichzelf als 64e in de eindstand terugvinden. Martijn was voor de onderlinge strijd echter niet meer in te halen. Hij werd vandaag 52e. Nico finishte als 76e, waarmee de totaalstand kon worden opgemaakt en Heren 2 genoegen mocht nemen met de 22e plek.

Gerben tijdens het lopen

Met 35 punten staat Heren 2 nu 19e in de tussenstand. Hopelijk is de bezetting voor de laatste wedstrijd weer wat breder en daar gaan we vanuit. Dan zullen er “gewoon” 4 man starten. De laatste wedstrijd voor hen zal plaatsvinden op 19 september in en rond het Rutbeek in Enschede. Heren 2 sluit dan het seizoen af met een teamrelay.