TTvW’ers starten bij EK duathlon kwalificatie | Joost wint!

Op zaterdag 15 mei stond op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard de kwalificatiewedstrijd voor het EK duathlon in Targu Mures (Roemenië), later dit jaar, op het programma.

Namens TTvW Hof van Twente stonden er 3 atleten aan de start, die alleen voor genodigden was.

Joost Somsen en Ingmar Neple startten bij de herengroep en Deborah Wissink startte bij de dames.

Joost wint en kwalificeert zich

De eerste run van 5km. liep Joost, tegenwoordig met een pro-licentie uitkomend voor Team4Talent, in steady tempo samen met streekgenoot Koen Wiggers. Op 30 seconden van de kop van de wedstrijd kon Joost na 15.50 minuten aan het fietsonderdeel van 20 km. beginnen. Na 3 van de 8 ronden wist hij aansluiting bij de kop te vinden en even in de luwte mee te koersen. Vervolgens bleef Joost zich actief voorin bezighouden met het tempo hoog houden. In de afsluitende run van 2,5 km. begon hij met een kleine achterstand na pijnlijke kuiten, maar gelukkig hervond hij het tempo na 1 km. en kon hij met volle tegenwind in de laatste 400 meter met een stevige eindsprint de overwinning pakken. In de eindsprint hield hij Stijn Jansen, trainingsgenoot bij trainer Guido Gosselink, met millimeterverschil op afstand.

Naast kwalificatie voor het EK duathlon is Joost ook geplaatst voor het WK in Almere.

Ingmar loopt PR op de 5km.

Voor Ingmar was deze wedstrijd er één om vooral veel te leren. Ingmar is nog niet lang bezig met triathlon en zal dit jaar (hopen we!) uitkomen voor Heren 1 in de 2eDivisie Noord. De tegenstand bij de junioren was fors. Toch ging Ingmar met frisse moed naar Sittard om te kijken hoe de verhoudingen aan het eind van de strijd zouden liggen. “Ik was in elk geval niet laatste”, waren de trotse slotwoorden van Ingmar na de wedstrijd. Vooral het fietsniveau lag hoog en daar kan Ingmar naar eigen zeggen nog veel winst boeken. Grote opsteker, naast de ervaring, hij liep en passant nog even een PR op de 5 km.

Deborah wordt 12e in sterk deelnemersveld

Deborah Wissink, die ’s ochtends samen met Ingmar naar Sittard was afgereisd, heeft vooral een fantastisch gevoel aan deze wedstrijd overgehouden. “Met een 12e plek heb ik me niet gekwalificeerd, maar het was fantastisch om weer te mogen racen!” aldus Deborah.
In de eerste run probeerde ze met de kop mee te lopen, maar die groep ging gewoonweg te hard. Daarna is ze in eigen tempo naar 19.16 minuten gelopen en op de fiets gesprongen. In een kleine chasse patat begon ze aan het fietsen, maar ze kwam gelukkig in een groepje dat uiteindelijk uitgroeide tot 5 personen. Na het fietsonderdeel moest ze in de overige groepsleden haar meerderen erkennen. Achterom kijkend concludeerde ze vervolgens vrij snel dat de voorsprong op de achtervolgende groep groot genoeg was om die vast te houden. Zodoende kwam Deborah, uitkomend voor Kijani in de Eredivisie Triahlon, als 12e over de eindstreep.

Beeldmateriaal

Het volgende beeldmateriaal is afkomstig van Christie Brouwer, Tamar Veltman en Berto Somsen.

De race van Joost in beeld

De race van Ingmar in beeld

De race van Deborah in beeld