5 kilometer testloop

Zondag 6 december vonden een aantal TTvW’ers het leuk zichzelf van een klein Sint cadeautje te voorzien. Een heuse wedstrijd! Tegen zichzelf en de klok welteverstaan. Want ondanks de beperkingen is het bijhouden van je eigen vorm met enige improvisatie gelukkig nog mogelijk. En wat is leuker dan elkaar daarin uit te dagen!

Deborah Wissink, Anne Oltvoort, Janneke Logtenberg, Tim Zoetebier, Ingmar Neple, Abel Hanse en Edwin Ruumpol voelden zich sterk genoeg én uitgedaagd genoeg om in deze periode de vorm te testen. Tim had een parcours van 5 km. ingetekend en om 9.30 uur vertrok de eerste loper.

De vorm bij de meesten is, zeker voor deze periode, goed. Er werden tijden tussen de 19 en 21 minuten neergezet. Voor velen was het rond of onder de gehoopte tijd. Slechts één atleet deed er aanmerkelijk langer over. Ingmar zette een tijd van in de 37 minuten op de klokken, maar baas-boven-baas liep dan ook 2 keer de uitgezette ronde.

In deze coronaperiode, waarin samen trainen in groepen groter dan 4 personen verboden is, willen wij (bestuur TTvW) benadrukken dat we de coronaregels respecteren en volgen. Loop- en fietstrainingen doen we momenteel niet. Zwemtrainingen gaan volgens het coronaprotocol. We juichen verder alle initiatieven die coronatechnisch mogelijk zijn van harte toe. Dit tijdritconcept, waarbij iedereen met ruime afstand van de ander start, is een mooie gelegenheid geweest voor strijd en teamgevoel. Ook digitale wedstrijden zijn een prima manier om de strijd met elkaar aan te gaan. Denk aan Strava als meetmiddel, of aan fietswedstrijden op Zwift. Wij horen graag hoe jij deze periode scherp blijft. Mail je trainingstips of andere leuke trainingsinfo naar pr@ttvw.nl en wellicht kunnen we dit binnen de vereniging met elkaar delen!

Archieffoto | Zwemloop Grasbroek 2018