Crossjes, snelle tijden, samen trainen en reünie-race TTvW’ers

Zo’n uitgebreide kop boven een artikeltje, dat belooft een mooi stuk! En dat klopt, al houdt de redactie het beknopt, we schrijven geen magazine natuurlijk.

Cross- en wegwedstrijden

Ook dit weekend weer loopwedstrijden, in het veld en op de weg.

Gaanzeloop Gelselaar

Nog even een weekendje verder terug naar de Gaanzeloop in Gelselaar. Daar stond Andy de Jong op het podium van de 10 EM, oftewel de 16.1 km. Andy testte zijn loopvorm overtuigend in een tijd van 1:04.01 uur. Genoeg dus voor de bronzen plak!

Voshaar 5000

In Eibergen dan, op zaterdag 2 april, de Voshaar 5000. 5 km. rondom Eibergen. Met aan de start Ingmar Neple en Joost Somsen. Die kwamen overigens in omgekeerde volgorde over de eindstreep. Joost pakte de 2e plek in 15.05 minuten. Net naast het podium op plek 4 eindigde Ingmar in 16.01 minuten (15.58 volgens Strava!). Joost leidde ongeveer de gehele wedstrijd, maar werd geklopt in de laatste 100 meter. Ingmar liep een degelijke wedstrijd, maar had stiekem op een iets snellere tijd gehoopt.

Zuurbergcross

De Zuurbergcross, ook wel de melkzuurcross, ook op zaterdag 2 april. Een loodzware cross op en rondom motorcrossparcours de Zuurberg in Holten. Op de 5 km. ging de overwinning, nadat ze ook in Markelo de Kösterskoelecross al won, naar Deborah Wissink (21.35 minuten). Mieke Prins liep tevens de 5km. en pakte hierop de 8e plek (25.17 minuten). De winst bij de heren 50+ ging naar een oud TTvW’er, Jan Noeverman!

Halve van Hengelo

Op zondag 3 april: de halve van Hengelo, zo heet de wedstrijd, niet de mensen die eraan meededen! Een halve marathon dus. Marcel ten Hove was de snelste TTvW’er, met een 21e plek in 1:22.16 uur. Daarachter kwamen Gerben Heimerink in 1:40.40 op de 81e plek en Joost Meijers als 118e in 1:47.16 uur.

Op de 10EM finishte Remco Geerdink als 64e in 1:17.39 uur, een eindje voor trainer Nico van Putten die de 85e plek bezette met een tijd van 1:20.11 uur.

Erik Lentfert deed de 10 km. aan en finishte in 43.02 minuten als 24e. Ook Martijn Lievestro dook onder de 50 minuten barrière op de 52e plek in 48.39 minuten.

Deborah Wissink liep een dag na de Zuurbergcross nog eens een 5km. en deed dit in 18.36 minuten als 10e overall en als 2e dame!

Clinics en gezamenlijke training

Op zaterdag 2 april was er tevens weer een gezamenlijk training. Vanwege het weer, de wedstrijden en de clinics was de opkomst minder dan gebruikelijk. Maar de die-hards die er wel waren werkten een mooi combi-training van zwemmen, fietsen en lopen af. Het fietsen ging over een prachtige ronde over de Kattenberg die 5 maal werd voltooid met alles bergop met wat meer inspanning. Lopend werden er 5 rondes van exact een kilometer gelopen, waarin iedere eerste 200m. versneld werd.
Later op de middag werden de clinic deelnemers getrakteerd op een zwem- en looptraining waarbij de looptraining door Nico van Putten werd begeleid.

Reünie race Holten

Tijdens de aankomende triathlon Holten staat een prachtige reünie-race op het programma. Afzwaaiend triathlon speaker Wim van den Broek organiseert deze Wim van den Broek serie als 1 van de onderdelen van het dagprogramma op zaterdag. Grote namen van weleer staan aan de start. En ook namens TTvW staan er 2 namen aan de start van die race. Holtenaren Susan Boode en André Aanstoot mogen hun namen teruglezen in die lange en vooral mooie lijst triatleten van nu en weleer.

Vereniging Vrijdag op Trikipedia.nl

En dan nog even dit. TTvW werd afgelopen vrijdag in de rubriek Vereniging Vrijdag uitgelicht. Ruud de Haan sluit de rubriek af met mooi woorden na het artikel op basis van 11 vragen. Ruud bewaart mooie herinneringen aan de keren dat hij de Hof van Twente Triathlon in Markelo presenteerde. Goed evenement, aldus de woorden van de schrijver van de rubriek.