Salomon Vuurtoren Trail en Engelse Mijlenloop Haaksbergen

Wederom hardloopnieuws in deze periode. En wel vanuit Haaksbergen en Ameland.

26e Engelse Mijlenloop Haaksbergen

Ingmar onderweg naar de overwinning bij de Engelse Mijlenloop Haaksbergen | 5 Engelse Mijl

In Haaksbergen werd voor de 26e keer over 5 en 10 Engelse Mijl hardgelopen. Martijn Lievestro en Ingmar Neple kozen beide voor de 5 mijl, 8 kilometer omgerekend in onze eigen toegepaste lengtemaat.
Ingmar snelde met 18,23 km. p/u over het parcours en wist de winst naar zich toe te trekken in 26.29 minuten.
Martijn deed mee met Team Timmerfabriek bij de bedrijvenloop en zette voor zichtzelf een tijd neer van 37.29 minuten, wat omgerekend 12,88 km. p/u is.

Martijn bij de 5EM van de Engelse Mijlenloop in Haaksbergen

8e editie Salomon Vuurtoren Trail Hollum, Ameland

Een eindje verder vond een heel andere race plaats. De Salomon Vuutoren Trail in Hollum op Ameland. Daar startte Caimin Stevens voor zijn eerste ultra-trail. Voor de goede orde, zaterdag 2 races over respectievelijk 6 en 21 kilometer om de volgende dag een trail van 70km. te lopen. Caimin deed het en volbracht het.
De eerst 6km. ging erg goed, zo meldde hij zelf op zijn Facebookpagina. De 2e run die dag, over een halve marathon, ging al iets moeizamer. Maar nog steeds met een goed gevoel werd de zaterdag afgesloten voor de grote uitdaging van zondag. De 70km. trail werd een ware slijtageslag voor onze duatleet. Meerdere wandelstukken brachten hem tot 65km. waar hij eindelijk de euforie van het finishen van een 70km. begon te voelen. Met zijn prestatie werd Caimin tevens de eerste finisher bij de mannen senioren.

6km.24.47 minuten2e
21km.1:39.25 uur3e
70km.5:54.57 uur3e
Totaal10:59.09 uur1e
Caimin tijdens de Vuurtoren Trial op Ameland