De day after de 6e Univé Oost Hof van Twente Triathlon, The Championship Samorin, IM 70.3 Marbella en nog terug naar de UT

Finishlocatie Hof van Twente Triathlon | de Kösterskoele

WAUW! Wat een geweldige dag hadden we gister tijdens de 6e Univé Oost Hof van Twente Triathlon! Een uitgebreid(er) verslag wordt nog aan gewerkt. Maar langs deze weg willen wij als bestuur en vereniging alvast iedereen bedanken! Allereerst uiteraard de organisatie en de vrijwilligers. Na het weer werden jullie echt het meest bejubeld! En terecht. Zonder organisatie en vrijwilligers, geen evenement. Ook alle sponsoren die zich aan het evenement hebben verbonden verdienen een hele grote pluim. Niet alleen financieel onmisbaar, maar ook op het gebied van materialen en andere voorzieningen zijn de sponsoren werkelijk onmisbaar. Daarnaast de vele supporters die de weg naar het parcours, zwembad de Vijf Heuvels of Openluchttheater de Kösterskoele wisten te vinden. En ten slotte uiteraard alle deelnemers, jong en oud! Wat een genot om zovele enthousiastelingen eindelijk weer eens over ons unieke parcours te zien dartelen. Zoals gezegd, later meer. Met beelden, uitslagen enzovoort.

Erik Lentfert finisht The Championship, het WK ½ Challenge

Erik tijdens het lopen bij The Championship

TTvW-atleet Erik Lentfert heeft dan toch eindelijk zijn plaatsing eens omgezet in een deelname. Op zondag 22 mei stond hij in Šamorín, Slowakije.
Uiteindelijk ging het naar eigen zeggen niet zoals gewenst. Maar een deelname en finish tijdens een WK is al een ervaring op zich.

Helaas moest Erik zonder zwembril starten aan het zwemonderdeel, omdat zowel zijn race goggles als zijn reservezwembril het begaf bij het opzetten. Het zwemmen ging daardoor langzamer dan vooraf gehoopt en getraind. Niet onlogisch met minder zicht.
Het fietsonderdeel ging goed, zoals hij dat zelf aangaf in zijn Facebookbericht. In 2 uur 28 minuten maakt Erik zich op voor de afsluitende halve marathon. In gestaag tempo, met weldoordachte hydratatiemomenten bereikte Erik in een zonovergoten Samorin de finish na 1 uur en 45 minuten lopen. Zijn eindtijd: 5:04.43 uur.

Erik nar de finish in Samorin

Joost 8e Pro tijdens Ironman 70.3 Marbella

Joost tijdens een andere wedstrijd: UT Triathlon 2022, waar hij de winst pakte

Om 7.40 uur plaatselijke tijd klonk voor het pro-veld het startschot van de IM 70.3 Marbellam, Spanje. Joost Somsen was een van die pro’s. Joost, uitkomend voor Team4Talent, zette hij een zeer verdienstelijke race neer. Joost finishte de wedstrijd als 8e, in een tijd van 4:13.16 uur. Joost begon tijdens het fietsen aan een inhaalrace, nadat hij op zo’n 3 minuten van de snelste zwemmers terug op het land kwam. Met een halve marathon die hij in 1:16.08 uur aflegde wist hij uiteindelijk de 8e plek veilig te stellen.

UT Triathlon 15 mei 2022

Heren 2 tijdens het fietsonderdeel

Tijdens de UT Triathlon finishte niet alleen heren 2 op een prachtige 10e plek in de 4eDivisie Noord. Ook individueel werd er gepresteerd.

Op de kwart individueel ging de winst naar Joost Somsen. Afgetekend won hij met ruim 7 minuten voorsprong op de nummer 2. Joosts eindtijd: 1:40.35 uur.
Erik Lentfert finishte diezelfde wedstrijdafstand in 2:09.57 uur. Voor beide atleten bleek dit een goede voorbereiding voor hun halve triathlon een week later (Erik in Samorin, Joost in Marbella).


Voor Susan Boode was er prijs op de 1/8e afstand. Zij werd keurig derde in 1:10.48 uur en mocht een kokosnoot mee naar huis nemen.
Martijn Lievestro volbracht ook de 1/8e individueel, terwijl zijn teamgenoten van heren 2 de Team Time Trial volbrachten. In 1:08.23 uur werd Martijn 25e overall.

Susan met haar kokosnoot na de 3e plek op de 1/8e UT Triathlon

De teamwedstrijd werd afgelegd in een Time Trial format. Oftewel met het team bij elkaar blijven bij alle onderdelen en zo snel mogelijk finishen. Vooraf een goede tactiek afspreken en dan over de afstand van 1/8e triathlon afzien met en voor elkaar.
Erik Maarten, Jeroen Jansen, Abel Hanse en Erwin Bolks waren de gelukkigen die door coach Brian Morssinkhof waren geselecteerd voor deze prachtige wedstrijd. Na een puike zwemtijd van 8.03 minuten werd Erwin zoveel mogelijk op kop gezet, zodat hij zijn krachten kon verspelen tijdens de 30 km. rondom de UT accommodatie. Na het fietsen waren het Erik, Jeroen en Abel die met elkaar de finish gingen halen. Na 1:07.46 minuten werd dit dan ook als 10e team gedaan.

TTvW Hof van Twente Heren 2 tijdens het looponderdeel op de UT