1eDivisie opent competitie in Almere

Zaterdag 28 mei opende het seizoen voor de 1eDivisie teams in Almere, locatie Almere Haven om exact te zijn.

Wensink-Benro / TTvW dames 1 finisht als 16e

Wensink- Benro/ TTvW startte om 15.15 voor hun Team Time Trial over de sprint afstand. Monique, Laura, Wendy en Karen zwommen met Laura en Monique als tempomaaksters de 750 meter rondom het eiland in Almere Haven. Daarna 10km wind mee en 10 km wind tegen op de fiets en afsluitend 2x 2.5 km lopen. Laura had haar werk gedaan, waarna Monique, Wendy en Karen het lopend af maakten. In 1:19.39 eindigden onze dames op plek 16.

Verslag van Monique Kroeze

De kop is eraf. De eerste triathlon in het rijtje van 1e divisie dames competitie vond plaats in de stad Almere. De stad die triathlon ademt. Zwemmen, fietsen en lopen door een gebied waar de Nederlandse triathlon geschiedenis heeft geschreven.

Een strakke organisatie met een loei snel (fiets)parcours en een prachtige omgeving. Deze dag kende overigens wel pittige omstandigheden, want de wind waaide hard en de watertemperatuur was niet erg aangenaam voor de tijd van het jaar.

Wendy Jimmink , Karen Eshuis, Laura van der Neut en Monique Kroeze startten op 28 mei met de sprintafstand in een team, gesteund door super coach Mieke Prins. Samen zwemmen, fietsen en lopen en bij elkaar blijven.

Een ronde van 750 meter zwemmen in openwater bij Almere haven bleek een uitdaging met het golvende water. Het was ouderwets genieten, een enthousiast publiek gaf ons extra spirit. Met de wind in de rug heen fietsen over de dijk maar terug was hard werken tegen de harde wind om de teller boven de 30 km per uur te houden. Met volgelopen en vermoeide beenspieren was het lopen weer wennen.

Echt teamwork en hand in hand over de finish eindigden we in een tijd van 1:19.39.

Op naar Rotterdam op 25 juni waar we de sprint afstand individueel doen.

VanD Tweewielers TTvW heren 1 finisht als 17e

VanD Tweewielers TTvW Hof van Twente 1 startte om 15.30 uur met Ingmar Neple, Andy de jong en Rudi Jansen. In deze opstelling met 3 was de opdracht simpel. Niemand kwijtraken, starten en finishen met z’n 3en. Zo gezegd, zo gedaan. Drie solide onderdelen, met een sterke afsluiter met het lopen bracht Heren 1 naar een 17e plek in exact 1:05.00 uur.

Met Aleid, van een van de sponsoren Armadis

Verslag Andy de Jong

Afgelopen weekend was het ook voor Heren 1 van TTvW de aftrap van het seizoen in de Teamcompetities. Na de promotie vorig seizoen nu dus in de Eerste Divisie.

De eerste wedstrijd was een TTT over 750 m zwemmen, 20 km fietsen en 5km hardlopen. Wegens blessures was het helaas niet mogelijk om met 4 atleten aan de start te staan. Wat zeker tijdens het fietsen geen voordeel is. Rudi Jansen, Ingmar Neple en Andy de Jong mochten de eer van TTvW hoog houden.

Om 15:30 mochten de heren als kersverse promovendus als eerste team het frisse water van het Gooimeer in om het zwemonderdeel af te werken. Na een minuut of 13 was het rondje voltooid en konden de heren de eerste wissel in en door met het fietsen. Het eerste stuk van het parcours kende wat uitdagingen over een stukje met kasseien en een tricky bochten combinatie om op de dijk te komen. De wind was hier zeker een factor, met 10km wind in de rug en terug dus 10km flink tegen. Met kopwerk van Rudi en een gemiddelde van net geen 40km/h werd het fietsen voltooid. De 2e wissel in en verder met het looponderdeel. Duwen was toegestaan en hier werd dan ook gebruik van gemaakt. Met de zetjes van Ingmar in de rug van Andy kon het team bij elkaar blijven en sterk looponderdeel afleveren. Na 1:05 rond werd de race voltooid. Dit was goed voor een 17e plek in de daguitslag. In deze samenstelling en onder deze omstandigheden en verdienstelijk resultaat.