Teamcompetities ronde 4 in tropisch Klazienaveen

Zondag 9 juli mochten alle TTvW teams zich op maken voor een verzengende race. De omstandigheden waren zwaar door de hitte, maar de organisatie van de triathlon in Klazienaveen verdient een dikke pluim voor de voorzorgsmaatregelen die getroffen waren om atleten koel te houden.

Voor alle teams was er hetzelfde format bedacht, een teamrelay. Dat wil zeggen dat atleet 1 een minitriathlon van 300m – 5km – 2km. aflegt, waarna hij/zij atleet 2 aantikt die vervolgens dezelfde route aflegt. Daarna atleet en ten slotte mag de 4e atleet na de run de teamfinish uitvoeren en de klok stilzetten.

Heren 1 pakt podium

’s Middags om 14.30 uur mochten de mannen van VanD Tweewielers TTvW Hof van Twente zich klaar gaan maken voor hun relay. In de volgorde André Aanstoot, Abel Hanse, Andy de Jong, Wim Oosthoek kwamen de mannen in actie.

André zwom naar de 2e plek, had een goede wissel waarbij hij bij de leider in het wiel kon duiken. Daarna kwam ook atleet 3 erbij. Deze kopgroep kwam in het vervolg van de wedstrijd nooit meer in gevaar. André wist zelfs Abel nog als eerste het Koning Willem Alexanderkanaal in te sturen. Abel verloor zijn eerste plek tijden het zwemmen, maar Andy nog wel als 2e weer in het water te krijgen. Ook Andy verloor een zwemplek en koerste en rende op een stevige 3e plek richting de laatste aflossing. Debutant Wim zwom, fietste en liep zeer verdienstelijk, maar moest helaas concluderen dat het gat naar de nummer 2 te groot was om geheel te dichten. Wim werd als debutant toch maar mooi de snelste TTvW’er van de dag, met onder meer de 3e looptijd. En dat met een tussenstop om kapotte veters te herstellen (dat het overigens alleen erger maakte).

AV Impala en Hellas werden 1 en 2. Aquapoldro – leider in de tussenstand – werd 4e. Daarmee loopt AV Impala 2 punten in op TTvW en lopen wij 1 punt in op Aquapoldro. Het verschil met de Apeldoornse formatie zal waarschijnlijk te groot zijn om hen in hun thuiswedstrijd op 2 september te achterhalen. Het wordt dus vooral achterom kijken dat AV Impala niet erop en erover gaat in de sluitingswedstrijd. Het verschil is nog 1 punt.

Woest Sport – Wensink TTvW Dames

Onze dames kwamen eerder op de dag al in actie. Joyce Mulder, Anne Oltvoort, Susan Boode en Loïs van der Linde streden voor de punten voor TTvW, in de volgorde zoals benoemd.

Alle dames doken keurig onder de 30 minuten, met Anne Oltvoor als snelste TTvW’er in 27:49 minuten. Met 1.55:36 uur kwamen ze uit op een 9e plek, 27 seconden achter de nummer 8 RZC. De verschillen waren niet groot, behalve de nummers 1, 2 en 3 die allemaal onder de 1.50 uur doken, met Hellas 3 wel als absolute snelste van de dag in 1.44:55 uur.

TTvW staat momenteel 8e in de tussenstand en heeft op 17 september de laatste wedstrijd, Rutbeek triatlhon Enschede. Ze verdedigen daar een voorsprong van 1 punt t.o.v. nummer 9 Triami. Vooruitkijkend moeten ze minimaal 4 punten goed maken op Triteam Groningen om hen te achterhalen.

Heren 2

Heren 2 komt uit in de 4eDivisie Noord en traden aan met Erik Maartens, Brian Morssinkhof, Erwin Bolks en Gerben Heimerink. Erik en Gerben waren qua persoonlijke eindtijd keurig aan elkaar gewaagd met respectievelijk 26:53 en 26:58 minuten.

De klok kwam na alle 4 deelnemers stil te staan op 1.54:27 uur, goed voor een 15e plek. In de tussenstand staan onze mannen 20e, op slechts 1 plek van de nummer 19.

Heren 2 zal voor de laatste wedstrijd afreizen naar Apeldoorn op 2 september. Nu eerst een raceloze zomerstop.

Teamcaptain Brian tijdens het looponderdeel

Marcel 2e Heren 40 op de 1/3e afstand

Een dag voor de teamcompetities racete Marcel ten Hove al op de 1/3e afstand. Een goede voorbereiding op het langere werk, later dit jaar. De 1/3 afstand gaat over 1.5 km zwemmen, 60 km fietsen en 15 km lopen.

Marcel startte in een sterk deelnemersveld en wist daarin de 6e plek overall te pakken. Goed voor podium in de categorie 40+. In zijn categorie moest hij zijn meerdere erkennen in Klaus Schlüter die ruim 2,5 minuut voor hem eindigde. Marcel voltooide zijn 1/3e triathlon in 3.04:17 uur. Vooral zijn afsluitende run mag nog een extra vermelding hebben, want dat deed hij ruim binnen het uur in 58:40 minuten.