TTvW’ers actief in triathlon walhalla Holten

Op zaterdag 1 juli vielen de mussen eens niet door van het dak, maar de triathlon Holten werd er niet per se makkelijk van. In natte omstandigheden streden meerdere TTvW’ers op verschillende fronten.

Olympic Distance

Op de olympische afstand kwamen 6 atleten van TTvW uit. En er mochten er zelfs 3 op het podium plaatsnemen.

Andy Holtens kampioen

Op het Holtens kampioenschap wist Andy de Jong er met de winst vandoor te gaan. Andy werd 22e in totaal en 7e bij de Heren 40. Dit was voldoende om alle andere Holtenaren op deze afstand achter zich te laten. Zijn tijd: 2.25:40 uur.

Podium voor Deborah en Monique

Monique Kroeze pakte een mooie 2e plaats bij de Dames 50. De Rijssense triatlete die uitkomt in ons damesteam wist met de snelste zwemtijd aan het fietsen te beginnen. Na het fietsen lag ze nog steeds eerst, maar tijdens de afsluitende run moest ze toch haar meerdere erkennen in Heleen van Keulen die uiteindelijk zo’n 4 minuten sneller was.

Deborah Wissink wist op 2 fronten podium te pakken. 3e dame overall en 2e 18+. De Diepenheimse atlete die voor Kijani uitkomt in de eredivisie, kwam als eerste in haar categorie uit het water van de Domelaar. Met een 4e fietstijd was ze vervolgens 1 plek verloren, waarna ze met een 2e looptijd die plek kon vasthouden.

Overige uitslagen

Naast de hierboven genoemde atleten kwamen er nog meer TTvW leden in actie op de OD.

Wim Oosthoek finishte met een geweldige tijd van 2.22:49 uur als 12e overall en 8e Heren 18.
Achter Wim finishte Deborah Wissink als 19e overall en daar weer achter Andy als Holtens Kampioen als 22e overall. Monique was de 4e TTvW’er als 94e overall. Hans Steunenberg sloot de TTvW gelederen in 3.31:21 uur als 65e in de Heren 50 categorie.
Marcel ten Hove wist de finish helaas niet te halen. Hij werd bevangen door de koude regenbui en stapte jammerlijk uit.

1/8 triathlon

Op de 1/8e triathlon mochten we 3 TTvW’er over de finish verwelkomen en ze zaten ook nog eens lekker dicht bij elkaar.

De beste tijd was voor Laura van der Neut, zij zwom de snelste tijd van haar categorie en werd uiteindelijke 45e in diezelfde categorie in 1.33:08 uur.
Exact 2 minuten en 1 seconde later kwam Annedien Enter binnen in 1.35:09 uur. Met haar tijd werd ze 56e.
Daar weer iets meer dan 2 minuten achter kwam Nico van Putten binnen. Hij werd 212e bij de mannen in 1.37:14 uur.

Helaas geen leeftijdscategorieën bij de 1/8e afstand, anders waren de categorieplaatsingen zeker hoger uitgekomen.