Heren 2 9e in Groningen, TTvW’ers in Luttenberg en Joost wint Nieuwkoop

Meerdere wedstrijden afgelopen weekend. De 4eDivisie Noord streek neer bij Speedman in Groningen voor een Olympic Distance, in Luttenberg was een keuze voor een kwart of een achtste. En er was een NK halve in Nieuwkoop die op het laatste moment toch geen NK was, maar waar wel gestreden werd.

Teamcompetities 4eDivisie Noord Groningen

In Groningen zoals gezegd een volgende wedstrijd voor heren 2. Na de mooie 10e plek tijdens de openingswedstrijd, kwamen Gerben Heimerink, Jeroen Jansen, Erik Maartens en Martijn Lievestro opdraven om die plek te verdedigen of uit te bouwen. En hoewel Teamcompetities de tussenstand nog niet online heeft, kunnen wij eigenlijk wel voorspellen dat in ieder verdedigen goed gelukt is. De formatie van TTvW werd 9e in de uitslag. De eerst finisher was Erik Maartens, als 18e overall. Daarna volgden Gerben als 29e, Martijn als 40e en Jeroen als 49e.

Na Groningen staat de volgende wedstrijd gepland in Zeewolde op 25 juni.

Triathlon Luttenberg

In Luttenberg werd op zondag een prachtige compacte triathlon gehouden door het dorp en met een fietslus door het luisterrijke landschap rondom Luttenberg, bekend ook van het stratencircuit waar fietsen net zo schitterend is.

Achtste triathlon

Op de 1/8e triathlon stonden meerdere TTvW’ers aan de start. De winst bij de dames ging, niet voor het eerst dit jaar, naar Deborah Wissink. Zij werd met haar supersterke tijd van 1:02.41 uur zelfs 5e overall. In diezelfde damescategorie werd Wendy Jimmink keurig 6e in 1:13.21 uur. We weten het niet zeker, omdat we Wendy niet live hebben gesproken, maar gezien dat ook zusje Lisanne in de uitslagen staat verwachten we dat ze een gezellig zussenuitje hebben gehad. Lisanne, (nog?) geen TTvW-lid werd overigens 16e.
Bij de heren was er een podiumplek voor Andre Aanstoot die in 1:02.28 nog 4 seconden overhield op de nummer 4. Achter Andre eindigde Abel Hanse ook netjes in de top 10, als 10e in 1:07.02 uur. Ook Remco Geerdink was van de partij, zijn wedstrijd stopte na 1:14.22 uur op een 31e plek.

Kwart triathlon

Andy de Jong koos vandaag voor een kwart triathlon en wist deze met een top-10 plek als 8e te finishen. Zijn eindtijd van 2:08.32 uur was voldoende in die top-10 te komen.

Halve van Nieuwkoop

In Nieuwkoop was een dag voor de start hevige consternatie over het wel of niet doorgaan van de wedstrijd. De NTB besloot een dag voor de start het predicaat NK te verwijderen, sterker nog zij communiceerden dat de wedstrijd niet door zou gaan vanwege blauwalg in een deel van de zwemvijver. De organisatie repliceerde al heel snel dat het wel door zou gaan en dat de blauwalg niet in het “stromende” deel van het zwemparcours was gevonden. Enfin, de wedstrijd ging door en dat was voor Joost Somsen gelegenheid de wedstrijd te winnen. Omdat het geen officieel NK was, hebben de Nieuwkoopse organisatoren er overigens gewoon alsnog een NK van gemaakt; het Nieuwkoops kampioenschap. Joost heeft dit NK dus eigenlijk toch op zijn naam staan. Zijn tijd was ook nog eens goed genoeg voor een parcoursrecord. Hij deed dit ruim onder de 4 uur in 3:49.51 uur.