2022 | Teamcompetities met 3 TTvW teams

Ook in 2022 is TTvW weer van de partij in de nationale Teamcompeties Triathlon. Dit jaar met zowel het damesteam als heren 1 in de 1eDivisie. Heren 2 zal net als vorig jaar uitkomen in de 4eDivisie Noord.

1eDivisie

Dames 1 streed ook in 2021 al in de 1eDivisie en deed dat met een 13e stek na 3 wedstrijden. Heren 1 promoveerde in 2021 vanuit de 2eDivisie Noord, door een 2e plek in de eindrangschikking te behalen.
De 1eDivisie zal met louter stayerwedstrijden gaan werken, iets dat niet perse in het voordeel van de heren zal werken met een aantal sterke fietsers in de gelederen. De dames zijn inmiddels bekend met het stayerformat na de ervaringen in de 1e- en Eredivisie in voorgaande jaren.

Zoals te zien op de afbeelding spelen we vooral uitwedstrijden. Gelukkig zal de eerste wedstrijd weeks na de 6e Hof van Twente Triathlon plaatsvinden, zodat we deze atleten dan niet hoeven te missen.

Zaterdag 28 meiAlmere Duin TriTeam Time Trial
Zondag 12 juniStadstriathlon WeertStandaard afstand
Zaterdag 25 juniTri Rotterdam | Willem Alexander BaanSprint
Zondag 3 juliTriathlon SteinSprint
Zondag 25 septemberTri Nijmegen | SpiegelwaalDubbele Supersprint

4eDivisie Noord

Na een 16e plek in 2021, gaat heren 2 ook in 2022 weer in de 4eDivisie Noord van start. Zij hebben de wedstrijden iets dichter bij huis. Ook heren 2 mag lekker rondom het wedstrijdterrein van de Hof van Twente Triathlon in Markelo gaan vertoeven op 22 mei. In de 4eDivisie bestaan er geen stayerwedstrijden, met uitzondering van de Team Time Trial. Binnen dat concept mogen de atleten stayeren in het eigen team.

Zondag 15 meiUT-Triathlon EnschedeTeam Time Trial
Zondag 12 juniRunX Speedman Triathlon GroningenStandaard afstand
Zaterdag 25 juniZeewolde EnduranceSprint
Zondag 28 augustusRegiobank Heller & Heller Triathlon KlazienaveenDubbele Supersprint
Zondag 18 septemberRutbeek Triathlon EnschedeSprint

Wie er allemaal in actie gaan komen in 2022 zal later bekend gemaakt worden via de teams zelf. Dan zullen ook de teampagina’s op de website up-to-date gemaakt gaan worden.