ALV + seizoensafsluiter, Landgoed Twente Marathon, IM 70.3 Lanzarote

Het seizoen loopt ten einde. Tijd voor zonnige wedstrijden in andere oorden, tijd voor de ongebaande hardlooppaden en voor een verlate ALV in combinatie met de jaarlijkse seizoensafsluiter.

ALV + Seizoensafsluiter

Bij camping De Mölnhofte had onze feestcommissie onder leiding van Gerben Heimerink een niet-alledaagse technische training belegd. Het werd uiteindelijk een soort van klootschieten meets fierljeppen meets vissen. De foto’s spreken in dit geval voor zich. Een prachtige zondagochtend om met elkaar eens wat anders te doen dan zwemmen, fietsen en lopen. En gezellig was het! Daar deden de vele zoekacties gewillig aan mee. Eindconclusie van het klootschieten was dan ook vooral dat we nu weten waarom er met nieuwe kloten werd geschoten (de rest ligt nog ergens in de sloot na een vorige groep, zo schatten wij in).

Na een stevige en zeer goed verzorgde lunch, door diezelfde feestcommissie geregeld, was het tijd voor de ALV. Tijdens die vergadering werd Erik Maartens bestuurstermijn verlengd met unanieme stemmen. Verder geen wijzigingen op bestuurlijk vlak. Daarna werd er vooral veel gesproken over de toekomst en ontstond er een mooie discussie waar we als vereniging verder mee kunnen bouwen bij het heropstarten van allerlei activiteiten als we straks in 2022 zitten. Een van die activiteiten zal uiteraard de herstart van de Hof van Twente Triathlon zijn.

Landgoed Twente Marathon

Nico van Putten, Remco Geerdink, Deborah Wissink en Abel Hanse liepen zaterdag 9 oktober de Landgoed Twente Marathon. Een ontzettend mooie loop over 42 km, waarbij afwisselend gelopen wordt over stukken van 7km. Nico en Deborah startten en Remco en Abel fietsten op de MTB, om na 7km te wisselen van functie. En zo door tot de finish. Onderweg was er fantastische verzorging op de posten met heerlijke versnaperingen. Dit jaar startte en finishte de route in Rossum, dat wellicht toch wel de meest Bourgondische plek van Twente genoemd kan worden? De route leidde langs prachtige essen, heuvels en landerijen. Het is geen wedstrijd, maar een beleving. En Nico onthield volgens zijn eigen verhaal op Facebook vooral alle lekkernijen onderweg. Laten we, ondanks het bourgondische karakter van deze marathon, toch ook voorop stellen dat de sportieve prestatie van de vier TTvW’ers ook niet onderschat mag worden.

V.l.n.r.: Remco, Nico, Deborah, Tim de Rudder (AV Goor), Abel

Joost IM 70.3 Lanzarote

Foto: André Kwakernaat | Team4Talent

Joost Somsen stond zaterdag 9 oktober aan de start van de IM 70.3 Lanzarote. Dat pakte helaas anders uit dan gehoopt. Na een lang seizoen was dit achteraf bekeken een wedstrijd teveel. Joost startte in het pro-serie en werd daarin 13e. Zijn zwemonderdeel was nog prima in 26.24 minuten, maar daarna voelde hij alle inspanningen van het hele seizoen in combinatie met het loodzware parcours. Stoïcijns en doorzetter als Joost is finishte hij de wedstrijd wel, na 4:59.02 uur.