35e UT Triathlon | Teams en individueel

Naast TTvW Heren 1 startten er nog meer TTvW’ers tijdens de UT Triathlon afgelopen zondag 26 september. Hieronder een overzicht.

Teamtriathlon

Op de Teamtriathlon kwamen TTvW’ers Nico van Putten, Remco Geerdink, Joyce Faber en Brian Morssinkhof uit in Team Hofkwartet. Na 9.55 minuten zwemmen, 34.39 minuten fietsen en 32.57 minuten lopen finishte het Hofkwartet op plek 8 in 1:22.17 uur. Dat was op geruime afstand van het winnende trio van Team Op de Elf Gaat het Vanzelf met 1 TTvW’er aan boord; Joost Somsen. Zijn team finishte in 53.08 minuten.

1/8e individueel

Op de 1/8e stonden ook weer meerdere TTvW-atleten aan de start. De winst bij de dames ging naar Deborah Wissink die de 1/8e afstand binnen het uur aflegde, namelijk 59.57 minuten. Met die tijd wist ze zelfs 5e in het overallklassement te worden.
Andy de Jong finishte in 1:01.14 uur als 7e. Achter hem kwam Mieke Prins als 5e dame in 1:08.24 uur over de finish. Erwin Bolks startte voor het eerst in de kleuren van TTvW en werd 30e in 1:17.08 uur. Lees hieronder de persoonlijke verslagen van Andy en Erik.

Persoonlijk verslag Andy

Afgelopen zondag was het alweer tijd voor de laatste triathlon van dit seizoen, UT Triathlon. Normaal in het voorjaar, maar dit jaar naar het najaar verplaatst. Ik start hier altijd graag vanwege de goede organisatie en het compacte parcours. Maar de compacte locatie maakte het ook dat ik koos voor de 1/8e afstand en niet voor de 1/4e. Daar is het voor te compact voor…Goed de 1/8e triathlon (500m – 20km – 5km) dus, ik mocht in de wave van 10:20 starten, dus was vroeg dag voor een zondag. Het zwemmen leek goed te beginnen, want de eerste baantjes leken vrij makkelijk te gaan. Helaas bleek na 200m dat ik te hard was gestart en ging ik een beetje op een hoop. Dus de tijd van boven de 8 minuten viel wat tegen.Snel vergeten, en snel verder via de lange transitie naar de eerste wissel. Die prima en snel en ook het opstappen ging prima. Het fietsparcours ging in 5 ronden over dd campus van de universiteit. Voor mijn doen had ik een prima tempo en kon deze met mooie vlakke rondetijden mooi doortrekken. Na iets meer dan 30 minuten kon ik de 2e wissel in. Ook deze ging sneller en beter dan vorige week en door met het looponderdeel van 3 ronden over een wat kort parcours. Hier kon ik nog wat opschuiven. Tempo was degelijk, stabiel, OK, maar niet bijzonder snel, maar wel met een heel klein verval. Met een totaaltijd van 1:01:14 kwam ik over de finish. Goed voor een mooie seizoensafsluiter met 7e plek overall (geen agegroups deze keer).

Persoonlijk verslag Erwin

Daar was ie dan… mn eerste triathlon na 2 jaar. Ik had me na mijn blessure ingeschreven voor de 1/8 van UT Enschede. Dit was gelijk de eerste triathlon voor mijn nieuwe club TTvW en ik had er best wel zin aan ondanks de zware week in Texel met 82 leerlingen haha.Ik had mezelf voorgenomen proberen te genieten en redelijk relaxt aan te doen, want ik wilde sowieso uitlopen. Ik had wat kuitprobleempjes meegenomen naar Enschede en dat was ook een reden voor het rustig aan doen.We starten om 10.20 uur in het zwembad en na overleg bij de start had ik besloten vooraan in mijn baan te gaan zwemmen. Zwemmen ging lekker en kon rustig mn dingetje doen. Ik vind dit naast het fietsen het mooiste onderdeel van de triathlon. Ik kwam in mijn serie als 5e uit het water en overal was ik 6e dus erg tevreden. Eenmaal op de fiets kon ik aardig meekomen en ik ben volgens mijn hartslagmeter niet veel in het rood geweest dus lekker doortraptempo. Overall lag ik na het fietsen nog 15e dus ook daarover mag ik niet klagen. En toen….. ja toen moest er gelopen worden. Hier was echt mijn doel om lekker te lopen, maar na 2km begon mijn kuit al te zeuren en ben ik rustiger gaan lopen. Uiteindelijk een 40e plek overall. Beetje teleurgesteld, maar is niet anders met mn looptraining van afgelopen jaren.Er blij om uit te lopen en erg leuk om nu bij een gezellige club te zitten waar ik goed verwelkomt ben. Op naar meer leuke wedstrijden en trainingen en natuurlijk een winterseizoen met looptrainingen.