Heren 1 promoveert naar 1eDivisie na winst bij UT triathlon

Heren 1 heeft zondag 26 september promotie naar de 1eDivisie Triathlon afgedwongen door bij de UT Triathlon de winst te pakken. Met die winst stegen de mannen van een 3e naar een 2e plek in de einstand door Hellas 3 voorbij te streven. De achterstand op koploper Team Oude Veer werd teruggebracht van 4 punten naar slechts 1. Ingmar Neple, André Aanstoot, Marcel ten Hove en Rudi Jansen hebben er de laatste wedstrijd alles aan gedaan de promotie af te dwingen, maar het kampioenschap werd een te grote droom, daarvoor had Oude Veer 5e of lager moeten eindigen in Enschede. Al met al kijken zowel coach als atleten terug op een fantastisch seizoen over 3 wedstrijden.

UT Triathlon Enschede | Team Time Trial

De strijd in Enschede, op het terrein van de UT, was er eentje waarover al lange tijd voldoende gespreksstof was. Een team time trial is een wedstrijd van wikken en wegen. In welke volgorde zwem je als team, welk tempo is voor iedere atleet te doen zonder gesloopt te worden en hoe bepaal je vervolgens de kopbeurten en alle tactische zaken tijdens het fietsen. En welke drie atleten houden uiteindelijk de sterkste loopbenen over? Die gehele discussie werd vaak gevoerd en geoefend in wisselende samenstelling, waarbij ook de naam van Brian Morssinkhof niet mag ontbreken. Brian nam met genoegen en gemak de rol van kopzwemmer op zich om met name Ingmar te laten inzien dat 500 meter onder de 7 minuten echt haalbaar is. Aangezien Rudi geblesseerd was en het looponderdeel niet zou kunnen voltooien was er de discussie of de strategie aangedurfd zou worden om hem als brommer te laten fungeren met de kans op pech bij een ander en dan geen 3e loper te hebben. Die strategie durfden ze aan en zo geschiedde zoals gehoopt en misschien nog wel meer dan gehoopt. Wat een dijk van een wedstrijd!


Zwemmend naar de 2 teamtijd, waarbij André Aanstoot de kar magnifiek trok en een prima tijd en uitgangspositie neerzette. Vervolgens was het wisselen geblazen. In de lange wisselzone was het voor Rudi afzien om het tempo bij te benen, maar gelukkig was hij met een snelle wissel zelfs als eerste op het fietsparcours. André, Ingmar en Marcel sloten aan en het tempo kon worden opgevoerd. Korte aflossingen door de andere drie atleten was de afspraak, maar bleek uiteindelijk niet vaak nodig. Met een 2e fietstijd zat Rudi’s taak erop en mochten de anderen de uitslag gaan inkleuren. Ingmar dacht nog even extra aan zijn veiligheid, hij begon het looponderdeel met de helm nog op. Maar dat kleine foutje was hem snel vergeven, want na een sprint terug naar de fiets en weer naar Andre en Marcel was sneller opgelost dan Andre met z’n ogen kon knipperen. Ingmar dacht “erop en erover” en de twee oudgedienden mochten in de achtervolging. Na 18.03 minuten klokte Ingmar de snelste looptijd, met Marcel en Andre als 2e en 3e in zijn kielzog. In 55.38 minuten werd de net-geen-achtste triathlon van de afsluitende wedstrijd afgesloten. Daarmee waren ze 42 seconden sneller dan nummer 2 Aquapoldro met o.a. oud-TTvW’er Martijn Paalman in de gelederen.
Nu vraagt menigeen zich wellicht af wat Marcel zijn taak was deze wedstrijd? Heel simpel; de lijm die alles bij elkaar houdt! Hij zat er altijd bij, regelt, controleert en manifesteert. En, ook niet geheel onbelangrijk, hij deed alle wedstrijden mee en finishte constant top-10. Hulde!

Terugblik | Klazienaveen en Almere

Hoe zag de rest van het seizoen er ook alweer uit? We blikken kort terug naar Klazienaveen van 11 juli en Almere Duin op 14 augustus.

Klazienaveen | sprint individueel

Op 11 juli startte de competitie zonder publiek en coaches in Klazienaveen. Even buiten Klazienaveen wist de organisatie een parcours op het industrieterrein uit te zetten die achteraf gezien zeer gunstig bleek voor TTvW. Nieuwkomer Ingmar Neple luisterde zijn teamcompetitiedebuut op met een prima 4e plek. Rudi kende een uitmuntende comeback na blessureleed en een zelfverkozen sabbatical van triathlon en Marcel tekende zijn eerste top-10 plek van het seizoen op. Ook Andy de Jong streed een geweldige strijd en wist zijn optreden te belonen met een 44e plek. Met de eerste 3 finishers die de eindstand opleveren, was deze score goed voor de eerste winst van het seizoen.

Almere Duin | sprint individueel

In Almere was er een geheel andere strijd dan de eerste wedstrijd in Klazienaveen. Het enige dat niet anders was, was de start en de finshplek van Marcel ten Hove. Wederom een negende plek voor hem. André Aanstoot startte in Almere voor de eerste keer in de kleuren van TTvW en deed dat met een prima 12e plek. Omar Cornelis was de meest bejubelde atleet deze wedstrijd. Na een lange periode waarin hij niet mocht sporten keerde hij in Almere terug aan de start van een wedstrijd. En dat alleen was al top! Omar werd uiteindelijk 66e in deze wedstrijd. Abel Hanse werd last-minute van Heren 2 naar Heren 1 overgeschreven om de opengevallen plek van Rudi in te vullen. Abel deed dat naar hartenlust en finishte als 76e. 3 ploegen wisten een eindscore van 87 neer te zetten deze wedstrijd. Met dank aan Abel werden de heren hier 8e.

Namens atleten en coach grote dank aan de sponsoren en partners.
Van D. Tweewielers
Lankamp Totaaltechniek
Armadis
Bioracer
Familie Jansen-ten Hove (voor het gebruik van het terrein tijdens de teamdag)

Individuele deelname

Lees hier het bericht over de andere TTvW’ers die tijdens de UT Triathlon in actie kwamen.