Annedien is an Ironman, Stein 1eDivisie, NK OD AG en natuurlijk Holten!

Volop wedstrijden in een zonovergoten weekend. De derde uit de titel vergt wat vertaling, de rest spreekt voor zich. Dus: Annedien Enter is nu officieel Ironman na haar finish in Klagenfurt. In Stein was de 3e en voorlaatste competitiewedstrijd in de 1eDivisie. In Hardenberg was het Nederlands Kampioenschap Olympic Distance voor Age-Groupers en natuurlijk was er volop blauw-groen te zien in Holten.

Annedien Enter you’re an Ironman!

Binnen de 14 uur bereikte Annedien de finish van Ironman Klagenfurt, Oostenrijk. Daar hoorde ze de legendarische woorden: ANNEDIEN YOU ARE AN IRONMAN!!

Annedien omschreef het zelf als een groot avontuur en een zware strijd. Annedien moet zelf alles nog verwerken en een verslag maken zegt ze zelf. Dus misschien komt ze (en wij) later met een uitgebreid verslag van haar geweldige prestatie!

1eDivisie Sprint in Stein

Gezocht: iemand die daadwerkelijk Murphy heet. Die willen we dan binden aan onze teams. De wet van Murphy was helaas van toepassing bij het herenteam, maar ook de dames konden wel wat meer geluk gebruiken.

Wensink-Benro / TTvW met 2 dames strijdend naar plek 17

Joyce Mulder en Wendy Jimmink moesten vandaag met z’n tweetjes de kastanjes uit het vuur zien te slepen voor de dames. Vanwege allerlei redenen waren er in eerste instantie nog 3 dames beschikbaar, maar Karen Eshuis moest vanwege privéredenen verstek laten gaan. Daarom startten Joyce en Wendy vol goede moed met z’n 2-en. En dat deden ze met een grote glimlach en met veel enthousiasme. Voor Joyce was het de eerste race na haar bevalling, dus dat was helemaal een reden om flink te glunderen.
Joyce kwam sterk uit het water op plek 18 en had een goede fietsgroep waarin ze lekker meedraaide. Maar ook hier speelde mr. Murphy een rolletje. De ketting schoot er voor het opgaan van de Slingerberg af, waardoor ze van de fiets moest en haar groep zag wegrijden. Ze vervolgde haar strijd en finishte uiteindelijk nog zeer verdienstelijk als 48e in 1:22.56 uur.
Wendy kwam ook goed uit het water, op plek 53 en met een mooie fietsgroep ook weer. Wendy beschreef haar fietsvorm van de dag als “papbenen” en daarmee is wellicht voldoende gezegd over dat stuk van de strijd. Haar lichtvoetige looptechniek bracht haar nog weer een stuk naar voren, waardoor ze als 55e finishte in 1:25.49 uur.

Op naar Nijmegen! Nog 1 wedstrijd te gaan!

VanD Tweewielers / TTvW met 3 man naar plek 15

Plek 15 voor de heren vandaag! Met het debuut van Werner Wessels in het team en in de 1eDivisie en een onwijs knappe 6e plek van Ingmar was er ook veel goed te melden. Ook Marcel is weer terug van weggeweest na een rugblessure en deed dit knap met een 58e plek. De 4e startplek bleef helaas leeg, omdat Rudi Jansen jammerlijk wederom tegen een blessure is aangelopen.
Ingmar won een dag voor Stein nog gewoon even de 1/8e triathlon van Holten en nam die vorm mee naar Zuid-Limburg. Zwemmend naar plek 36, waarna zijn fietsgroep zich mooi vulde en zo richting sub-top van de wedstrijd kachelde. Zijn 14e fietstijd gaf aanleiding om iedereen de hielen te laten zien. Hij snelde over het parcours van net geen 5km. in een 5e looptijd van 15.40 minuten. Daarmee stond de klok stil op 1.04.51.
Werner wist van te voren al dat het vooral zaak was niet teveel tijd te verliezen met zijn zwakste onderdeel, het zwemmen. Helaas gebeurde waar hij al bang voor was. Als laatste uit het water, waardoor er voor hem een non-stayerweedstrijd ontstond. Het verschil met fietsen in een groep bleek hier maar weer. Als laatste man kwam Werner uiteindelijk over de streep in een tijd van 1:18.43 uur. Hij zelf was niet geheel tevreden. Coach, teamgenoten en supporters echter des te meer. En van deze kant nogmaals: gestreden en gefinisht en daardoor nog wat punten gesprokkeld voor het team!

Ook de heren maken zich op voor de laatste wedstrijd van dit jaar. Eerst een competitiestop tot halverwege september.

Erik Lentfert 5e NK OD M50-M54

Een week na zijn optreden bij de Ironman 70.3 West-Friesland stond Erik Lentfert aan de start van het NK Olympic Distance in Hardenberg. In de categorie mannen 50+ pakte Erik een mooie 5e plek in 2:27.26 uur.

Holten – Olympic Distance, 1/8e, ETU cup, winnaars en vooral veel sfeer en genoten

In het mekka van de triathlonsport was er wel heel veel te genieten. Volle straten en tribunes, mooi weer, een prachtig parcours en feilloze organisatie en een waslijst aan startseries en wedstrijden.

Hopelijk hebben we alle TTvW’ers uit de uitslagenlijsten weten te vissen. Zo niet, meld je even bij de redactie!

Olympic Distance

Andy 2e Holtenaar

Op de Olympische Afstand was er prijs voor Holtenaar Andy de Jong. Wij werd 2e op het HK, oftewel Holtens Kampioenschap. Zijn tijd van 2:26.36 uur was bijna goed voor een 3e plek in de 40+ categorie, daarvoor kwam hij 13 seconden te kort.
Ook Monique Kroeze mocht op het ereschavot plaatsnemen. De dames 1 atlete uit Rijssen werd 3e in de dames 50+ categorie in 2:42.41 uur.

Vóór Andy was Omar Cornelis al over streep gekomen. Omdat Omar niet meer in Holten woont, uiteraard voor hem geen HK en dus geen podium in de klassement. Zijn tijd was daar goed genoeg voor geweest. Zijn tijd van 2:23.31 uur was goed voor een 12e plek overall en exact top-10 in de heren 18+ categorie.
Net achter Andy, kwam Peter Bakker over de finish. Ook voor Peter net geen podium in zijn categorie, 50+. Peter finishte in 2:27.01 en werd weer op de hielen gezeten door plaatsgenoot Sander Belt. Sander werd met 2:27.10 uur 5e in de H40+ categorie.

Erik Maartens volbracht deze editie van triathlon Holten op een nette 40e plek in 2:33.12 uur.
Teamgenoot van Erik bij heren 2 van TTvW, Martijn Lieversto zette zijn stopwatch stil in 2:47.26 uur, goed voor de 29e plek bij de heren 40.

Dames 1 atlete Renske Wold finishte in de top-20 van de dames 18+ in een tijd van 3:08.11 uur.
En ook Nico van Putten was van de partij. Nico zette een puike 6e plek op zijn palmares, met een tijd van 3:14.40 uur.

1/8e triathlon

De 1/8e en een beetje triathlon werd dit jaar gewonnen door Ingmar Neple. Ingmar mocht voor de gelegenheid 600 meter zwemmen, maar dat weerhield de jonge Gorenaar er niet van de winst te pakken. En hoe! Hij liet runner-up Glenn ten Berge uit Holten ruim 3 minuten achter zich. Ingmar fietste en liep de snelste tijd van de dag. Na 1:06.30 uur mocht hij het finishlint omhoog hijsen.

Ingmar wint 1/8e met overmacht

Heren 1 coach Remco Geerdink liet de jonge garde van zijn team even zien hoe het moet en zette met 1:25.29 uur een 53e tijd op de klokken.

Laura van der Neut ging als een speer uit de startblokken en zette de snelste zwemtijd bij de dames neer. Uiteindelijk werd ze 44e in 1:36.42 uur.

Wim van den Broek serie

In de speciale genodigden serie, opgezet door Wim van den Broek, stonden Andre Aanstoot en Susan Boode aan de start. Deze serie stond bol van het triathlongeweld. Met oud-winnaars en podiumbetreders uit het verleden. Maar ook grote namen uit het nationale en internationale veld van toen en nu kwamen speciaal naar zwembad Twenhaarsveld om de afzwaaiende speaker Wim van den Broek een dienst te bewijzen. De top-4 plekken werden bezet door Nederlands-, wereld- en paralympisch kampioenen en olympische atleten. Met andere woorden Marco van der Stel (4e OS team relay 2022), Menno Koolhaas (oa. Ned.kampioen OD 2019), Jorik van Egdom (Europees Kampioen U-23, 4e OS team relay 2022) en Jetze Plat (te lange erelijst om tussen haakjes te benoemen) bezetten die 4 plekken in genoemde volgorde.
Tussen al dat geweld mochten dus Andre en Susan ook deelnemen. Susan finishte keurig in de top-10 bij de dames in 1:19.48 uur als 9e.  Andre moest helaas het fietsonderdeel vroegtijdig staken vanwege een kapot balhoofd. Hij heeft zijn ererondjes door zijn Holten nog fanatiek volbracht, hier en daar kletsend met bekenden.