Triathlons in Vroomshoop, Ameland en Almere

Keuzes maken. Kies je in zo’n weekend voor Almere met de klassieker, Vroomshoop voor vertrouwd dichtbij en een kortere afstand of eens wat anders met de Xterra Ameland?

De oudste en klassiekste in Almere

Erik Lentfert stond voor bij de Challenge Almere aan de start van de halve triathlon. Slechts 2 weken na zijn optreden op de IM 70.3 in Duisburg (waarvan geen bericht bij ons, excuus Erik!) was de vraag hoe wederom een halve triathlon zou gaan vallen en bevallen. Erik zelf was tevreden en hoe kan het eigenlijk ook anders met een top 10 klassering- 7e om exact te zijn – bij de M50 categorie en een snellere tijd dan 2 weken terug. Erik finishte in Almere in 4:52.54 uur en deed dat onder andere met een zeer sterk fietsoptreden met een gemiddelde snelheid van ruim 38 kilometer per uur.

Joost Somsen moest helaas de strijd staken na wel heel veel en grote pech op de fiets met een niet te repareren groot lek.

Gezellig en dichtbij in Vroomshoop

In Vroomshoop was het weer tijd voor De Haere triathlon.
Daar finishte Remco Geerdink keurig als 10e in zijn categorie bij de M50. Zijn tijd over de kwart triathlon was 2:23.09 uur.

Net geen top-10 voor Brian Morssinkhof op de 1/8e triathlon. Hij finishte als 12e in 1:11.24 uur. Op dezelfde afstand wel top-10 voor Martijn Lievestro in de M40 categorie. Zijn tijd van 1:12.24 uur was genoeg voor de 10e plek.

Wat anders, offroad op Ameland bij Xterra

Voorheen bekend als Triambla en tegenwoordig aangesloten bij de Xterra familie. De offroad triathlon op Ameland. Annedien Enter vertrok samen met 2 collega-atleten van haar survivalteam naar Ameland. Ze stond aan de start van de zwaarste beproeving, de langste afstand op het Friese waddeneiland over 1,5km zwemmen in de Waddenzee, 36 kilometer op de MTB over strand, duinen en door het bos en een afsluitende slopende run van 10 km. Annedien deed wat andere TTvW’ers dit weekend ook deden en finishte in de top-10. Haar tijd van: 4:23.02 was zelfs goed voor de 8e plek bij de dames 45-49.

foto’s: Erik en Annedien van eigen Facebookpagina. Triathlon Vroomshoop van Robert te Lintelo.