Challenge Almere

In Almere vond het afgelopen week het WK Long Distance plaats, waar zowel bij de heren als bij de dames het Nederlands record sneuvelde. Aan dit WK nam ook TTvW’er Erik Lentfert deel. Verder stonden op de halve afstand op vrijdag 10 september ook drie TTvW’ers aan de start. Joost Somsen, Anne Oltvoort en Hans Steunenberg voltooiden allen de halve triathlon.

Erik Lentfert | laatste LD kunstje?

Erik had in aanloop op zijn laatste (?) Long Distance helaas een enkelblessure opgelopen, waardoor zijn looptraining de laatste 3 weken stil heeft gelegen en het voor hem maar de vraag was of de enkel het zou houden. En die enkel hield het, want Erik finishte in 11:06.31 uur. Niet wat hij hoopte, wel gewoon goed gezien de omstandigheden en überhaupt het feit dat hij de een LD finisht. Met dit resultaat werd Erik keurig 25e in de M50 categorie.

Joost Somsen | winst op de halve

Joost Somsen had naar eigen zeggen iets goed te maken na zijn Pro-debuut in Zell am See. En revanche werd het, want met een verschil van ruim 10 minuten op de nummer 2 schreef Joost deze wedstrijd op zijn naam. De basis van de winst lag op het fietsonderdeel die hij als snelste met een gemiddelde van ruim 42 km. per uur over 90 km. aflegde. Uiteindelijk had Joost 4:00.53 uur nodig voor zijn halve triathlon.

Anne Oltvoort | 2e D25 en 6e dame overall

Anne Oltvoort volbracht haar halve triathlon in een tijd van 5:03.18 uur. De TTvW atlete uit Geesteren werd daarmee 2e in haar leeftijdscategorie (D25) en zelfs 6e dame overall.

Hans Steunenberg | eerste echte halve triathlon

Voor Hans was het weliswaar zijn 2e halve triathlon, maar de eerste in wedstrijdverband. De Markeloër volbracht in 2020 al zijn eigen halve, in en rond zijn woonplaats. Deze Middle Distance van Almere was dan voor het “echie”. En met verdienste mogen we zeggen. Want kijk naar het plezier wat van de foto’s afspat. Hans finishte zijn debuut op de halve in 6:42.48 uur.

Foto’s afkomstig van social media kanalen van de atleten.