IM 70.3 Zell am See | IM 70.3 Duisburg | Tri Veenendaal | NK Sprint Leiderdorp

Jeroen tijdens het fietsonderdeel op de OD van Veenendaal 29-08-2021

Afgelopen weekend stonden meerdere wedstrijden met TTvW’ers aan de start op het programma. We reizen eerst af naar Zell am See – Kaprun waar Annedien Enter en Joost Somsen startten, vervolgens naar Duisburg waar Erik Lentfert te vinden was, om daarna via Veenendaal met Jeroen Jansen nog even naar het NK van 22 augustus te reizen om de uitslag van Deborah Wissink te melden.

IM 70.3 Zell am See

Joost Somsen debuteert in Pro-veld

Joost in Zell am See. Foto: 3athlon.nl

Joost debuteerde afgelopen weekend in het pro-startveld bij de IM 70.3 in Zell am See. Voor de afstand van 1.9 km. zwemmen, 90 km. fietsen en 21.1 km. lopen had Joost uiteindelijk 4:23.54 uur nodig. Goed voor de 15e plek bij de pro-mannen en goed voor de 2e Nederlandse stek, achter Evert Scheltinga. 3athlon.nl sprak Joost na de wedstrijd en heeft daaraan een kort artikel met video gewijd. Klik hier om naar het artikel met het interview te gaan.

Annedien volbrengt 70.3 Zell am See

Ook Annedien stond in Zell am See aan de start. Annedien kwam na de finish met termen als “almost died” en “tough race”, om maar aan te geven hoe zwaar haar race geweest was. Er rest eigenlijk niet meer te zeggen dan “CHAPEAU Annedien”. Een 70.3 finishen en dan ook nog eens met het parcours van Zell am See, dat is an sich al iets om heel trots op te zijn.

Voor de meeschrijvers: Annedien volbracht de strijd in 7:07.11 uur, werd daarmee 19e in haar Age-group.

IM 70. 3 Duisburg | Erik Lentfert

Erik startte dit weekend de Ironman 70.3 van Duisburg. Naar eigen zeggen niet helemaal de race waarop hij gehoopt had, desalniettemin zeer tevreden met de finish en de tijd. En om daaroverheen nog wat extra positiviteit te gieten melden we er gewoon bij dat Erik in zijn Age-group de snelste Nederlander was.

“Vooral de finish in het stadion van MSV Duisburg was een mooi ervaring”, aldus Erik.

Triathlon Veenendaal Olympic Distance | Jeroen Jansen

Jeroen Jansen startte zondagochtend in Veenendaal. Hierbij zijn eigen korte en bondige relaas over de uiteindelijke 41e plaats:

“Gisteren voor het eerst sinds 2 jaar eindelijk weer eens een individuele triathlon gedaan. Afgereisd naar Veenendaal voor de Olympic Distance. Erg leuke en goed georganiseerde wedstrijd. Over mijn eigen prestaties ook tevreden met een tijd van 2:30:35 en het smaakte vooral naar meer.”

Even terug naar NK Sprint Leiderdorp | Deborah Wissink

22 augustus was de dag van het NK sprint in Leiderdorp. Tevens onderdeel van de Eredivisie Triathlon waaraan Deborah Wissink deelneemt voor Kijani uit Beesd.
Deborah werd met haar team 2e in de uitslag van de Eredivisie. Op het NK werd ze 18e in een tijd van 1:03.05 uur. De wedstrijd werd overigens gewoon door Olympiër Rachel Klamer.
Klik hier voor de volledige uitslag van het NK Sprint van 22 augustus in Leiderdorp.

Deborah tijdens het NK Sprint, uitkomend voor Kijani