Teamcompetities 4eDivisie + Rutbeek individueel en meer

Het weekend van 18-19 september stond weer in het teken van wedstijden. Zo was er in Enschede in en rondom het Rutbeek de jaarlijkse Rutbeek triathlon met onder andere de 4eDivisie Noord met onze Heren 2 én individuele inbreng. In Roermond was de finale van de Eredivisie met ‘onze’ Deborah Wissink aan de start voor Kijani. Ook blikken we nog even terug op een snelle Singelloop van Andy de Jong en vragen we aandacht voor 2 spaaracties voor onze vereniging.

Heren 2 als 12e in Enschede en 16e in eindstand

Heren 2 startte in Enschede op de Teamrelay, waar iedere atleet een minitriathlon moest afleggen alvorens de volgende atleet aan te tikken voor de volgende ronde. Jeroen startte en kwam netjes als eerste non-wetsuit zwemmer uit het water, zeven atleten met wetsuit gingen hem voor. Na een fietsonderdeel waarbij hij helaas niet kon profiteren van de stayermogelijkheid zette hij vaart richting het looponderdeel, een afstand van 2 kilometer. Jeroen tikte Nico aan die als 2e aan de 250 meter zwemmen mocht beginnen. Nico rondde zijn onderdeel keurig af in 32.05 minuten, Martijn begon als derde en na 32.28 minuten tikte hij Ingmar aan. Ingmar voltooide de 6,7 kilometer fietsen in een 8e tijd en stormde vervolgens als de ‘Vliegende Hollander’ (zoals teamgenoot Martijn dit omschreef) naar de snelste looptijd van de dag en een totaaltijd van 26.48 minuten, wat ook genoeg was voor de snelste eindtijd van de dag. Heren 2 werd met een opgetelde tijd van 2:01.51 12e in de daguitslag. Daarmee kwam de eindstand op plek 16 uit.

Rutbeek individueel kwart en achtste en de prachtige ouder-kind-triathlon

Op de achtste en triathlon kwamen Erik Maartens en Brian Morssinkhof in actie. Andy de Jong startte op de kwart. Maar in de ochtend waren zij al voorgegaan door Erik Lentfert en dochter Jinthe op de ouder-kind triathlon onder de teamnaam Poppie en Pappie.

Jinthe en Erik hebben een prachtprestatie geleverd door mee te doen, te genieten en door de finish te halen op de 6e plek. Wat een prachtig concept en unieke plaatjes! En last but not least: Jinthe (en papa) deden 35.15 minuten over hun gezamenlijke wedstrijd.

Op de achtste triathlon kwamen Erik Maartens en Brian Morssinkhof als respectievelijk 22e en 69e over de finish.
Erik volbracht zijn triathlon in 1:11.03 uur, na 11.30 minuten zwemmen, 35.24 minuten fietsen en 24.10 minuten lopen.
Brian klokte een eindtijd van 1:17.27 uur. Na blessureleed was deelname en finishen al fantastisch. Zwemmen deed Brian in 10.57 minuten, waarna hij het fietsonderdeel in 40.44 minuten aflegde. De afsluitende run ging vervolgens in 25.47 minuten.

Andy de Jong startte op de kwart afstand en deed dit in een prima tijd van 2:09.57 uur, waarmee hij 14e overall werd en 3e bij de Heren 40+. Chapeau! De tijden per afstand: 20.01 minuten – 1:08.24 uur – 41.33 minuten.

Een week voor deze triathlon stond Andy in ook in Enschede aan de start. Op die dag was het de beurt aan de Singelloop, dus even geen zwemmen en fietsen vooraf. Andy testte zijn loopbenen en achtte die zeer geschikt voor een snelle tijd. Hij finishte de 5EM in 30.27 minuten.

Deborah Wissink in Eredivisie

Deborah startte op zondag 19 sepember voor Kijani in de Eredivisie triathlon in de afsluitende Teamrelay over 350m. – 7km. – 2km. Deborah startte als 3e en klokte de 12e eindtijd. Met haar team werd ze 2e van de dag en 3e in de eindstand. Wauw!

Rabo Clubkascampagne en Plus Spaaractie

Momenteel lopen er twee spaaracties waar we nog wat extra aandacht aan willen schenken (later meer in aparte nieuwsberichten…)

Rabo Clubsupport

TTvW is ingeschreven bij de Rabo Noord-West Twente en doet onder die regio mee aan de campagne van Rabo waarin verenigingen financieel ondersteund worden. Alle leden met een rekening binnen deze regio kunnen van 4 oktober tot en met 25 oktober hun stemmen uitbrengen op TTvW. Klik hier voor de snelle link. Helaas is onze club regionaal begrensd, waardoor mensen uit Goor niet kunnen stemmen. Maar… die mensen kunnen natuurlijk wel vrienden, familie en bekend overhalen te stemmen op TTvW!
Meer info over de Rabo Clubsupport, klik hier.

Plus | Spaar je club gezond

Bij Plus Blankhorst Markelo loopt tot en met 13 november de actie ‘Spaar je club gezond’.

Bij elke 10 euro aan boodschappen en bij geselecteerde actieproducten ontvang je een sponsorpunt. Dit is een voucher met een unieke code. Deze unieke code kun je activeren op de actiesite en vervolgens kun je jouw punten toekennen aan TTvW. Hoe meer sponsorpunten je spaart, hoe meer euro’s dat oplevert voor de kas van jouw club!
Actiepunten worden online geactiveerd. Vind je dat lastig, maar gun je het ons toch? Lever dan je voucher in bij Mieke Prins (Speltstraat 23) of Rudi Jansen (Weverskamp 1).