Teamcompetities 2022 ten einde

Het seizoen zit er voor de meesten op! Tenzij je geplaatst bent voor het WK Ironman of ergens in warme oorden gaat vertoeven. Zo is dus ook het seizoen in de Teamcompetities ten einde gekomen. Heren 2 sloot vorige week al af tijdens de Rutbeek Triathlon en de dames en heren 1 sloten afgelopen zondag hun seizoen af in Nijmegen.

Heren 2 | 4eDivisie Noord

Heren 2 sloot dus zoals gezegd hun seizoen af tijdens de Rutbeek Triathlon in Enschede op 18 september 2022. En dat deden Abel, Martijn, Gerben en Remco in stijl! Net als in Klazienaveen werd een prachtige 5e plek in de dagnotering in de wacht gesleept.

Abel was de beste presterende TTvW’er met een 11e plek. Achter hem noteerden Martijn, Gerben en Remco respectievelijk de 22e, 26e en 50e plek.

Voor heren 2 eindigt hiermee een succesvol seizoen met de 6e plek in de 4eDivisie Noord. Omdat er teams boven hen zijn geëindigd met in andere divisies ook al teams, is er een kans dat er wordt gepromoveerd naar de 3eDivisie. Later meer daarover.

Dames | 1eDivisie

De dames finishten de laatste wedstrijd in Nijmegen als 16e en 1-na-laatste. Door de overige klasseringen ook als 16e en 17e zijn de dames laatste geworden in de 1eDivisie. Er zit er voor de dames niets anders op dan zich op te maken voor een jaar in de 2eDivisie Noord. Gestreden en nooit opgegeven en, ook niet onbelangrijk: altijd met plezier en passie de wedstrijden volbracht!

Het verslag van Nijmegen hieronder komt van de dames zelf.

Vandaag was de laatste dag voor ons team in de 1eDivisie! Een zonnetje in Nijmegen maakte dat de sfeer er bij Renske, Monique, Susan, Karen en coach Mieke al meteen goed in zat. Het zwemonderdeel werd geschrapt, vanwege een lage waterstand. Dus mochten we – op papier – 2,5 kilometer (dat bleken er 3) rennen, 10 fietsen, 2,5 rennen, 10 fietsen en weer 2,5 rennen. Nog een keer knallen!

Dat was wel even zoeken. Naar de vorm, en naar het parcours: de start was lastig te vinden en ook de ruimte, want het was erg druk. Te druk bleek uiteindelijk, want ook de 1eDivisie mannen kwam bij ons op het parcours.
Twee mensen van andere ploegen kwamen lelijk ten val. Hopelijk herstellen ze snel! De organisatie moest latere wedstrijden van de Eredivisie en 3eDivisie op het allerlaatste moment afblazen, omdat het parcours toch te gevaarlijk bleek. Onze ploeg was toen al gefinisht. In de onderste regionen, maar dat mag de pret niet drukken.
Volgend seizoen zien jullie ons terug in de 2eDivisie, dat zal vast als ‘thuiskomen’ voelen! Tot dan!

Heren 1 | 1eDivisie

Heren 1 startte in Nijmegen helaas weer met 3 man door blessures en ziekte. Andre, Marcel en Ingmar lieten zich echter gewoon goed gelden in de chaos en het geweld van het format RBRBR. Hetzelfde format als de dames.
Met drie man wisten ze toch nog de 11e plek te bemachtigen! Met eerdere plekken rond plek 10, met 1 uitschieter naar een 15e plek in Stein, is de 12e plek in de 1eDivisie veilig gesteld. Dat betekent voor volgend jaar weer een jaar op het 1-na-hoogste niveau!

Hieronder het verslag van Marcel.

De start gebeurde onder neutralisatie en we stonden helaas wat ver van achteren. Een behouden eerste run gelopen. Doel was elke run rond 3.30/km, maar dat lukte niet helemaal door het loopparcours. Na 3km i.p.v. de 2,5, T1 in voor de eerste wissel naar de fiets. Ging allemaal prima, schoentjes uit en tegelijk helm op, het ging vlekkeloos.

Vervolgens de wisselzone uit en dan hup de fiets op, ook dat ging goed, maar dan weer oorlog met die Sidi’s. Even geen rekening gehouden dat de sokken vast bleven kleven aan de klittenbandsluiting. Het duurde 2km voordat deze jongen eindelijk goed kon rondtrappen met de voet in de schoen. Helaas zat ik daardoor wel in een fietsgroep verder naar achteren, maar hier ging de gang er goed in. Niets te klagen.

Na 3 rondes (10km) tijd voor T2, wisselen naar de loopschoenen. Aangezien we samen met de 1eDivisie dames op het parcours zaten, was het net even spitsuur bij de ingang van de wisselzone. Na wat oponthoud, wisselplek voorbij lopen, opnieuw wachten voor wat deelnemersverkeer, eindelijk snel de loopschoentjes aan en door.

De 2e run ging vreemd genoeg niet zo lekker, misschien toch gefrustreerd door wederom onnodig tijdsverlies, het liep niet. Met hangen en wurgen de 3km afgewerkt en daar diende T3 zich aan, de wissel van lopen naar fietsen. Helemaal de focus op de grijze prullenbak als oriëntatiepunt, deze wissel zou goed gaan! Jammer voor mij dat ik bij de verkeerde prullenbak mijn fiets zocht. Na wat extra meters snel met de fiets T3 uit en jawel oefening baart kunst, dit keer snel op de fiets.

Richting het einde van de wedstrijd was het veld redelijk uiteen. Ik zat helaas nu alleen tussen 2 kleine groepjes. Gekozen om even te wachten en zo aan te sluiten bij 2 andere deelnemers. De juiste keuze? Geen idee, jammer voor mij zat er bij deze 2 niet veel gang meer in. Een grotere groep daarachter kwam al snel dichterbij. Dan maar in de spaarstand naar de laatste wissel en dan in de laatste run, een man-tegen-manloopwedstrijd. Gelukkig had ik door dit plan, wel redelijk goede loopbenen over en kon ik toch nog wat plekjes pakken. Plek 33 van 75.