Teamcompetities van start

Zondag 14 mei, een prachtige dag om sport te bedrijven. Voor de meeste TTvW’ers de eerste triathlon van dit seizoen. Voor de teamcompetities teams zeer zeker de seizoensouverture. In de 2eDivisie streden onze dames en in de 3eDivisie kwam heren 1 ten tonele. Daarnaast nog enkele individuele starts.

Woest Sport – Wensink / TTvW Hof van Twente Dames

Onze dames strijden dit jaar in de Schuiteman 2eDivisie Noord Vrouwen. Met Anne Oltvoort, Joyce Mulder, Karen Eshuis en Laura van der Neut in de startopstelling werd er een keurige top-10 klassering binnengehaald. De dames werkten mooi samen tot het einde van het fietsonderdeel. Laura had daar haar taak volbracht en liep op eigen tempo de afsluitende 5 kilometer uit. Haar teamgenoten zetten de klok stil op 1:09.40 uur, goed voor de 9e plek.

Bekijk hier de uitslagen van de 2eDivisie Noord Vrouwen.

VanD Tweewielers / TTvW Hof van Twente Heren 1

Heren 1 start dit jaar in de Sportzot 3eDivisie Noord Heren. In de startopstelling was plek voor Abel Hanse, Andy de Jong, André Aanstoot en Marcel ten Hove. Erik Lentfert assisteerde het officialskorps bij de in- en uitgang van de wisselzone.

Het strijdplan was geen staatsgeheime operatie, maar simpel. Tot het fietsen samenwerken en doordraaien en dan met lopen het tempo voor de 3 sterkste mannen opvoeren. Na een prima zwemonderdeel, waarbij André het tempo aanvoerde, ging men gelijktijdig richting wisselzone. Bij het fietsen werd een uitstekend tempo gedraaid waar alle mannen hun taak uitvoerden. De verschillen onderling tussen de teams waren heel klein, alleen Hellas en Aquapoldro fietsen zichtbaar harder dan de rest. Daartegenover zetten onze mannen dan weer de snelste looptijd in de boeken. Andy moest na het fietsen even op adem komen, waardoor het starttempo hem te hoog lag. Hij finishte in zijn eigen tempo de wedstrijd alsnog binnen het uur. TTvW Heren 1 mocht na de wedstrijd gauw de plooien gladstrijken en de haren fatsoeneren om op het 3e schavot plaats te nemen bij de prijsuitreiking. Een geweldige start van het seizoen!

Bekijk hier de uitslagen van de 3eDivisie Noord Heren.

Brian en Martijn en hun tweestrijd

In de individuele 1/8e triathlon in de ochtend traden Brian Morssinkhof en Martijn Lievestro aan voor een persoonlijke en onderlinge strijd. En die strijd was spannend! Brian kwam als 3e uit het water en had een voorsprong van 1.46 minuten op Martijn. Na het fietsen waren er nog 48 tellen over. Uiteindelijk kwam Martijn tijdens het lopen Brian voorbij en besliste de wedstijd in een voor hem 23e plek overall, waar Brian 25e werd. De Goorse Charlotte Meijers finishte nog tussen hen in, waarbij het toch een soort iets groter Hof van Twents onderonsje werd.

Martijn bij UT Triathlon

Foto’s: Ronny Leeftink, Rudi Jansen, Damesteam eigen materiaal en Martijn Lievestro eigen materiaal.