Teamcompetities Almere en Groningen

Zaterdag 27 mei en zondag 4 juni stonden weer wedstrijden voor de Teamcompetities Triathlon op de agenda. 27 mei was er voor Heren 2 een team time trial en op de dag onze eigen Hof van Twente Triathlon reisden Heren 1 en Dames af naar Groningen voor respectievelijk een sprint en een standaard afstand wedstrijd.

Heren 2 – Almere – 27 mei

Almere Haven was de Google Maps eindbestemming voor onze atleten van Heren 2. Coach Brian Morssinkhof had naast zichzelf Gerben Heimerink, Martijn Lievestro en Erwin Bolks opgesteld.

Na het koude 750 meter zwemonderdeel kwamen de mannen netjes als team door de 1e wissel richting het fietsonderdeel. Tijdens de 20 kilometer fietsen over het heen en weer parcours over de dijk bij Almere bleven de mannen wederom goed in een groepje met elkaar. Zodoende konden de drie sterkste lopers van de dag de eindtijd gaan neerzetten. Gerben, Brian en Martijn zetten de klok stil op 1:18.06 uur. Goed voor de 19e plek van de dag. Erwin liep in eigen tempo de afsluitende 5 kilometer om zo’n 5 minuten later ook te finishen.

Next stop: zaterdag 17 juni Stiens, voor een sprint afstand.

Heren 1 – Groningen – 4 juni

Waar De gehele Hof van Twente zich deze dag opmaakte voor de 7e Univé Oost Hof van Twente Triathlon, togen 5 atleten af naar Groningen. 4 atleten en een captain welteverstaan.

En die atleten en hun coach deden het zeer verdienstelijk. Hieronder het verslag van de wedstrijd van de FB-pagina, door Andy.

Zondag 4 juni was de tweede wedstrijd in de 3e Divisie van de Teamcompetities Triathlon. Deze keer een individuele wedstrijd over de Sprint Afstand, al was het parcours met 24km fietsen en met een ruime 5,1km lopen wel aan de lange kant.

TTvW trad aan met Marcel ten Hove, André Aanstoot, Abel Hanse en Andy de Jong. De laatste verving op het laatst Erik Lentfert die moest afhaken met een blessure, maar wel als teamcaptain was afgereisd naar het verre Groningen.

Na het startsignaal om 10:30 uur was het André die als eerste TTvW-er weer op de kant stond. Gevolgd door Marcel, Abel en Andy. Tijdens het fietsonderdeel werkte Marcel zich verder naar voren en Andy wist Abel te passeren.

Na een nog sterker looponderdeel kwam Marcel als 5e over de meet en wist André de top 10 te completeren. Met een 28e stek voor Andy en een 32e plek voor Abel werd een 4e plek in de daguitslag veilig gesteld. Doordat het podium in Groningen op 2 plekken anders was dan in Enschede, resulteerde dit in een 2e plek in de tussenstand in de 3e Divisie Noord.

Dames – Groningen – 4 juni

Onze dames mochten zich 4 juni ook melden bij de Ruskeveenseplas nabij Groningen (Hoogkerk voor de topofielen). In de Schuiteman 2eDivisie Noord was het voor hen de 2e wedstrijd van de competitie, deze keer over de sprintafstand.

Ook van henzelf het verslag van de FB-pagina.

Zondag 4 juni gingen Loïs van der Linde, Monique Kroeze, Joyce Mulder en Anne Oltvoort naar Groningen voor een OD (met alle afstanden nèt wat langer). Het was opnieuw een zonovergoten dag.

Monique zwom natuurlijk de sterren van de hemel en kwam als een van de eersten uit het water. Ook Joyce had weer een sterk zwemonderdeel. Anne en Loïs kwamen het water wat later uitgedobberd. Dat kon ook niet anders vanwege heeeel weinig zwemmeters afgelopen tijd.

Op de fiets deden we het eigenlijk allemaal prima! Lekker onderin de beugels of op het ligstuur 4 rondes van in totaal 45km.

Bij de wissel zaten Monique, Joyce en Anne bij elkaar. Loïs volgde kort daarna. Bij het looponderdeel wist Anne nog een aantal plekken te stijgen. Uiteindelijk hebben we een prachtige 7e plek behaald in de einduitslag! Voor de tussenstand betekent dit de 8e plek.