Teamcompetities Zeewolde en Utrecht en Challenge Roth

In het afgelopen tropische weekend werd er op verschillende fronten gestreden. Voor de (persoonlijke) eer, de ranglijst, en tegen de elementen. Heren 1 en 2 startten in Zeewolde voor de 3e competitieronde, een dag later startten de dames in Utrecht voor hun 3e ronde. Erik Lentfert startte en finishte in Duitsland bij Challenge Roth.

3eDivisie en 4eDivisie Noord bij Zeewolde Endurance

In Zeewolde werd onder moeilijke omstandigheden gestreden over de Olympische Afstand door zowel heren 1 als 2. Een prachtig zwemparcours vanuit het centrum van Zeewolde door de haven, om een eiland met huizenblok terug naar de haven over 2 rondes. Een fietsparcours dat Zeewolde uitleidde en met een ronde van 20 kilometer door de polder terugkeerde in het centrum, waarna diezelfde ronde dus nogmaals moest worden afgelegd. Tenslotte ruim 5 ronden lopen langs een ligstrand met aanlokkelijk zwemwater om de afsluitende 10 km. lopen te completeren.

Heren 2

Voor heren 2 werd het een strijd waarbij iedere atleet wist dat hij ook moest finishen om punten te scoren. Dit omdat er met drie man werd aangetreden. Erik Maartens, Gerben Heimerink en Martijn Lievestro hadden zaterdagochtend de wekker gezet en zonnebrandcrème klaargelegd om de OD te volbrengen.

En die wedstrijd ging vervolgens hartstikke prima. Met een 14e positie in de daguitslag, waarbij Erik als 37e eindigde, Gerben 43e en Martijn 47e. Allemaal aan elkaar gewaagd en binnen 5 minuten van elkaar over de eindstreep.

Heren 1

VanD Tweewielers TTvW Hof van Twente Heren 1, zoals de ploeg voluit heet in de competitie, startte net als heren 2 ook met drie man. De 4e man, nieuwkomer Wim Oosthoek, bleef thuis vanwege de geboorte van zijn dochter. De overige 3 mannen, Marcel ten Hove, André Aanstoot en Abel Hanse wist daarmee ook wat hen te doen stond. Finishen!

En finishen deden ze met verve. Marcel was niet geheel gelukkig met de non-wetsuit swim, maar had blijkbaar voldoende adrenaline (en vorm?) om daarna de turbo erop te gooien. Met een fietstijd binnen het uur en de snelste looptijd van de dag manoeuvreerde hij zich van de 32e naar de 2e plek. Achter hem kwam André keurig in de top-10 binnen, als 10e. André kende een uitstekend zwemonderdeel, kwam als 3e uit het water en fietste en liep vervolgens naar vermogen om die 10e plek te bemachtigen. Abel had daarachter ook de loopbenen ondergeschroefd en kwam uiteindelijk op plek 20 binnen.

Even leek het erop dat er winst was bemachtigd. Echter was het puntentotaal van de dag gelijk aan Aquapoldro 2, waarna de uitslag van de 4e man telt. Laat de onze nou net thuis beschuit met muisjes aan het eten zijn geweest. En terecht overigens, maar dat betekende wel de 2e plek van de dag.

2eDivisie Noord Utrecht

Dan een dag later naar Utrecht. Daar mochten onze dames van Woest Sport / TTvW Hof van Twente zich opmaken voor een sprinttriathlon. Joyce Mulder, Susan Boode, Karen Eshuis en Laura van der Neut kwamen in het Strijkviertel van Utrecht in actie. Hieronder het verslag van henzelf, van de Facebookpagina.

Afgelopen zondag mochten we weer los! Er stond een warme sprint triathlon op het programma in Utrecht, maar wel met frisse moed en zin en waren we op tijd in het mooie Utrecht waar met name Karen en Joyce zeer warme herinneringen aan hebben (leuke quizvraag: wie weet waarom?). We waren mooi op tijd en bereidden goed voor, waarbij we allemaal scherp hadden om goed op te letten met de warmte en waar nodig tempo aanpassen zodat iedereen een leuke dag heeft! De start werd uitgesteld door een medisch incident, maar we zijn daarna warm ontvangen bij de briefing van de vrijwilligers die vlak voor de start was, zodat we meteen het water in konden om af te koelen, slim!

Het water was zo’n 24.5 graden en dus non-wetsuit, maar gezien de buitentemperatuur denke we dat de meesten het anders alsnog wel gelaten zouden hebben. Het startschot klonk en weg was iedereen! Ons waterkanon Laura schoot weg en was als eerste weer in de wisselzone, waarna Joyce volgde en tijdens het fietsen de team-koppositie overnam. Na een beetje wisselgedoe was ook Susan op de goede weg en was Karen ook op haar sterke onderdeel. Voor iedereen ging het fietsen lekker, al vatte Laura het mooi samen: “leuk, maar het voelde wel alsof er een warme föhn constant aanstaat”.

Bij het lopen heeft iedereen goed gebruik gemaakt van de verkoelende sponsen en het drinken dat aangeboden werd door de organisatie, waarvoor d(r)ank! Ook is iedereen goed en wel gefinisht waar Joyce als eerste binnenkwam op plek 27, Susan volgde op zo’n 2.5 minuten, Karen volgde Susan op na 2 minuten en Laura maakte het rijtje compleet. Goed voor de 12e plek voor het team. Na ontvangst door onze supporters, sloten we af met een verfrissende duik in het Strijkviertel en reden we weer terug naar huis na een geslaagde en gezellige dag!

Challenge Roth

In Roth startte Erik Lentfert op de lange afstand. Erik, die eigenlijk al gestopt is met de lange afstand, maar toch nog eens de stoute schoenen aantrok, finishte in een prima 11:10.06 uur.

Erik beschrijft het op zijn Facebookpagina zelf als een logische uitkomst van de vele en lange trainingen die niet altijd gedaan zijn. Het gevolg was een mentaal zware wedstrijd, maar wel volop genoten van een perfect georganiseerd evenement.

Tevens van Eriks Facebookpagina, onderstaande quotes over zijn eigen wedstrijddag

Zwemmen: volgens verwachting. Gewoon te weinig uren in gestoken. 1h13 = 1’53″/100. Ik hoopte eigenlijk wel op een zwemtijd onder 1u10.
Fietsen: geweldig fietsparcours. Vanwege de hoogtemeters zette ik in op 5h30, maar na 5h09′ was ik al weer terug.
Lopen: het plan was om zo lang mogelijk 4’40”-4’45” per km te lopen, maar in ieder geval de eerste 20k. De eerste km ging in 4’58” (maar moeizaam) en toen kon dat plan in de prullenbak. Na ongeveer 8k kwamen daar maagproblemen bij. Voor mijn gevoel heb ik zowat de helft van de marathon moeten wandelen… 4h37 is minstens een uur langzamer dan vooraf ingeschat. Ik heb zeker 20 keer aan opgeven gedacht, maar hey, toch de finishlijn gehaald. Mentale overwinning.